In de Port Cyber Cafés duiken we samen met experts uit het vak in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied. Dat doen we met hybride sessies vanuit onze studio in Spijkenisse: onze participanten worden fysiek in de studio ontvangen, terwijl we de bijeenkomst ook via livestream de wereld insturen voor iedereen die zich aangemeld heeft.

Je vindt de verslagen van alle voorbije edities via ferm-rotterdam.nl/port-cyber-cafe

Digitalisering en de energietransitie

Grotere efficiëntie, minder verspilling, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en meer hernieuwbare energie: het zijn een aantal van de voornaamste doelen van de energietransitie. Maar voor die transitie is ook een smart grid nodig om vraag en aanbod af te stemmen en dat geeft nieuwe uitdagingen in digitale veiligheid. Daarom staat het komende FERM Port Cyber Café in het teken van de energietransitie.

Maakt slimmer en energievriendelijker ook kwetsbaarder? In de overgang naar een nieuw energiesysteem voor de lange termijn zijn de kansen en uitdagingen van digitalisering sterk aanwezig. Aan tafel bij vaste presentator Chris daarom diverse stakeholders: Jasper Nagtegaal van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Maarten Goet van Wortell, Luisella ten Pierik van Stedin, Sjoerd Peerlkamp van Secura én Bas Janssen van Deltalinqs, om de huidige en toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen te bespreken.

Ook zal Chris een presentatie geven over de zaak Solarman, waarbij een miljoen omvormers van zonnepanelen online te hacken waren.

Meld je aan via het formulier aan de rechterkant. Je krijgt dan voorafgaand aan het Port Cyber Café op 28 september een link voor de online bijeenkomst. FERM-participanten worden apart uitgenodigd om fysiek aanwezig te zijn.

Details online bijeenkomst

Datum: donderdag 28 september 2023
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café

We hopen je op donderdag 28 september weer van harte virtueel welkom te heten bij het FERM Port Cyber Café.