Cloud security beschermt gebruikers tegen bedreigingen, ongeacht waar je bent als je verbinding maakt met het internet. Ook beveiligt het de data en toepassingen die in de cloud zijn opgeslagen. Althans, dat is het doel. Hoe dat er in de praktijk aan toegaat? Daar duiken we in op 23 februari!

Cloud Security: wie is verantwoordelijk?

Applicaties en IT-infrastructuur op afstand bieden organisaties grote voordelen, zowel wat kosten als schaalbaarheid en efficiency betreft. Een goede cloud security strategie is dan essentieel om veilig te kunnen werken. Maar waar ben je als organisatie zelf verantwoordelijk voor? En welk deel ligt bij de dienstverlener? Om die -en andere- vragen te beantwoorden, duiken we donderdag 23 februari aanstaande in het Port Cyber Café in het onderwerp cloud security.

Chris gaat aan tafel met onder andere Microsoft (NL) en Attic Security. Ook schuift Godfried Boshuizen van FERM-participant Mourik aan als ervaringsdeskundige van een recent migratietraject. Tot slot heeft Chris voorzien in een interactief element rond vulnerability management: waar ben je nu wel of juist niet zelf verantwoordelijk voor in de cloud? Doe mee met de cloud-quiz en win gratis heldere inzichten!

Details online bijeenkomst
Datum: donderdag 23 februari 2023
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

FERM-participanten en onze publieke partners worden uitgenodigd om fysiek in de studio aan te schuiven en krijgen daarover apart bericht.

Over de FERM Port Cyber Cafés

In de periodieke Port Cyber Cafés duiken we samen met experts uit het vak in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied. Dat doen we met hybride sessies vanuit opnamestudio Main Deck in Spijkenisse: onze participanten worden fysiek in de studio ontvangen, terwijl we de bijeenkomst ook via livestream de wereld insturen voor iedereen die zich aangemeld heeft.

Je vindt de verslagen van alle voorbije edities via ferm-rotterdam.nl/port-cyber-cafe

We werken momenteel aan de invulling voor de 5 edities van het FERM Port Cyber Café van 2023 en houden je uiteraard op de hoogte. Volgens planning zullen we de eerste editie in februari 2023 besteden aan cloud security, terwijl de bijeenkomst in april in het teken zal staan van red teaming. Wat we in ieder geval al wel definitief kunnen delen, zijn de 5 data voor 2023. Dat zijn de donderdagen 23 februari, 20 april, 29 juni, 28 september en 16 november. We hopen je er graag weer te ontvangen!

Aanmelden Port Cyber Café

We hopen je op donderdag 23 februari weer van harte welkom te heten bij het FERM Port Cyber Café.