Vanmiddag hebben FERM en provincie Zuid-Holland een verdiepende sessie georganiseerd voor BRZO-bedrijven. Hoe kunnen zij zich beveiligen tegen cyberrisico’s, en hoe kun je je wapenen tegen de diverse dreigingen gericht op OT Security? We willen graag alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage!

Deze sessie was een onderdeel van onze samenwerking met de provincie, gericht op het gezamenlijke bereik van ondernemers die ondersteuning nodig hebben. Tijdens dat traject – waarin ook een OT-cursus is gegeven voor de bedrijven – kwamen veel praktische vragen naar boven. Vragen die de specialisten en managers in de cursus beantwoord kregen en waar bedrijven in het gebied ook elkaar mee helpen. Het onderstreept de waarde die bedrijven uit deelname aan FERM halen.

Bas van der Velde van Shell benadrukte vanmiddag de verschillen tussen IT en OT en legde vervolgens zijn inzichten uit over de best practices rondom OT. Aansluitend werd een paneldiscussie gevoerd tussen Marcel Jutte, Sylvia Blok en Marijn van Schoote over het dreigingslandschap, regelgeving en de toekomst van OT Security. De afsluiting van de dag werd verzorgd door Meindert Stolk, gedeputeerde voor de provincie.

“Cybersecurity is noodzakelijk en belangrijk. De risico’s zijn groter dan je denkt. Voor een bedrijf vallend onder de BRZO kan een gerichte hack van de procesautomatisering gevolgen hebben voor de omgevingsveiligheid. Een hacker kan bijvoorbeeld de aansturing van installaties overnemen, waardoor situaties ontstaan die je absoluut wil voorkomen. Als provincie vinden wij cyberweerbaarheidscentra zoals FERM belangrijk en die ondersteunen we dan ook van harte.”

Meindert Stolk, gedeputeerde voor de provincie

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht