“Een cybercrisis moet je vooraf oefenen. Het gaat een keer gebeuren, ben je dan voorbereid?”

Onze jaarlijkse cybercrisisoefening Cybernautics-FERM staat gepland op woensdag 12 juni 2024. De twee crisismanagement trainingen vonden in mei plaats, maar ook zonder die voorbereiding ben je van harte welkom bij Cybernautics. Door participant te worden van FERM kun je bovendien kosteloos en vrijblijvend aan deze cybercrisisoefening deelnemen, dus lees snel verder.

Wat krijg je als participant van FERM?

  • Deelname aan Cybernautics-FERM: een échte cyber crisisoefening met 3 personen uit jouw organisatie
  • Professioneel georganiseerd en voorbereid met specifieke kennis, kunde en expertise
  • Samenwerking in de keten met jouw counterpartners en buren maar ook met de overheid
  • Alles compleet verzorgd, het enige wat jij hoeft te doen is je aan te melden.

Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus!

“Trainen en oefenen op het gebied van cyber crisismanagement is een expertise op zich. Zelf een goede oefening voorbereiden, met een realistisch scenario, in de structuur van crisismanagement en aansluitend op de organisatiestructuur van de overheid is complex en vraagt om echte samenwerking.

FERM beschikt over deze kennis en expertise en biedt jou als participant de unieke gelegenheid om kosteloos deel te nemen aan Cybernautics-FERM, een realistisch oefenscenario voor bedrijven in het Haven Industrieel Complex.”

Geraldine Beckers – FERM Incident Respons Manager

Cybernautics-FERM: oefenen met een crisis

Digitale incidenten zoals een cyberaanval zijn tegenwoordig een meer dan reële dreiging. Cybernautics geeft jou als deelnemende organisatie de kans om je kennis te testen en om een serieuze stap te zetten in een betere voorbereiding.

Daarnaast is het gezamenlijk oefenen met tal van andere bedrijven uit het netwerk van FERM en publieke organisaties zoals Havenbedrijf Rotterdam, de Veiligheidsregio, Politie en DCMR buitengewoon waardevol. Een unieke kans die je helpt om een beter beeld te krijgen van het speelveld, de organisaties en de verschillende rollen die zij hebben wanneer zich een incident voordoet. Tijdens de oefening maak je kennis met het netwerk en verbinden we je met andere FERM-participanten. De oefening is gebaseerd op het Havenbrede Incident Responsplan FERM, dat je op deze pagina kunt vinden.

Hoe ziet de oefening eruit?

We starten de dag met een FERMe kop koffie, waarna we de gehele opzet met je door zullen nemen. Tijdens de aansluitende oefening wordt een gefingeerd cybercrisisincident in een aantal rondes aan je aangeboden, maak je kennis met het netwerk en verbind je met andere FERM-participanten.

“Voorbereiding, veerkracht & vertrouwen: oefenen met een kick!”
–> lees hier ons interview met de organisatie van Cybernautics-FERM

Je gaat vervolgens onder begeleiding in aparte ruimtes aan de slag met jouw team. Het scenario ontwikkelt zich door de dag heen, waarbij er in verschillende rondes informatie wordt gedeeld, keuzes moeten worden gemaakt en besluiten moeten worden genomen.

Tussen de middag is er een netwerklunch waarna het scenario zich verder uitrolt.

Aanmelden

Aanmelden voor Cybernautics-FERM kan op deze pagina. Wil je meer informatie of ben je op basis van deze trainingen en Cybernautics-FERM geïnteresseerd om participant te worden, stuur dan een e-mail naar geraldine@ferm-rotterdam.nl of kijk op deze pagina.

Meer oefenen of hulp nodig?

Dan hebben we goed nieuws! Op basis van het scenario van Cybernautics ontwikkelen we een oefening die bij jouw bedrijf plaats kan vinden als testcase voor jouw eigen Incident Responsteam. Binnenkort vind je dit unieke product in het FERM-portfolio.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht