“Oefenen is doén. Door het samen te ervaren, krijg je inzicht in ‘wat te doen’ en kun je vanuit je netwerk en kennis(sen) direct werken aan een betere voorbereiding voor als (wanneer!) het echt misgaat.”

FERM Incident Responsmanager Geraldine Beckers-Van Disseldorp kijkt met enthousiasme terug op een zeer geslaagde Cybernautics-FERM 2024, onze jaarlijkse cybercrisisoefening met onze participanten en publieke partners. Veel dank aan het team van Scenarios4 voor deze fantastische aftermovie!

*In het FERM Port Cyber Café van donderdag 20 juni blikken we nog even terug op Cybernautics-FERM, aanmelden voor de link van de live-uitzending (15.00-16.00u) kan hier.

FERM Incident Responsplan

Je hoopt uiteraard dat er niets gebeurt, maar áls je organisatie wordt getroffen door een digitaal incident, wat doe je dan? Hoe bereid je hierop voor? Wat kun je zelf doen en wie moet je bellen? Welke lijnen gaan er lopen naast je eigen organisatie? Welke publieke partners zijn hierbij betrokken?

FERM heeft het op zich genomen om die en andere vragen voor jouw organisatie te beantwoorden in een Incident Responsplan: een document wat helpt om je inzicht te geven in incident respons en de opschalingsstructuur van de publieke partners, en je tevens handvatten biedt om je eigen incident respons verder voor te bereiden. Een incident responsplan kan worden omschreven als een set instructies om medewerkers te helpen om incidenten te detecteren, hierop te reageren en mogelijke schade te herstellen.  |  Download hier het FERM Incident Responsplan

Ook handig:

Meer oefenen of hulp nodig?

Dan hebben we goed nieuws! Op basis van het scenario van Cybernautics ontwikkelen we een oefening die bij jouw bedrijf plaats kan vinden als testcase voor jouw eigen Incident Responsteam. Binnenkort lees je hier meer over!

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht