In de FERM Port Cyber Cafés duiken we samen met experts uit het vak in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied. Dat doen we met hybride sessies vanuit opnamestudio Main Deck in Spijkenisse: onze participanten worden fysiek in de studio uitgenodigd, terwijl de bijeenkomst ook via livestream te volgen is voor iedereen die zich aangemeld heeft.

Je vindt de verslagen van alle voorbije edities via ferm-rotterdam.nl/port-cyber-cafe

Port Cyber Café 29 juni: Cybernautics FERM

Je hoopt natuurlijk dat er niets gebeurt, maar als je organisatie wordt getroffen door een digitaal incident, wat doe je dan en hoe bereid je hierop voor? Wat moet je zelf doen en wie kun je bellen? Welke lijnen gaan er lopen naast je eigen organisatie? En welke publieke partners zijn hierbij betrokken?

FERM Incident Responsplan
Om die -en andere- vragen te beantwoorden, hebben we onlangs het FERM Incident Responsplan gepresenteerd. Een document wat helpt om je inzicht te geven in incident respons en de opschalingsstructuur van de publieke partners, en je tevens handvatten biedt om je eigen incident respons verder voor te bereiden. En: een document dat een handig startpunt biedt voor cybercrisisoefeningen.

Cybernautics FERM
Het is niet de vraag óf, maar wanneer een organisatie slachtoffer wordt van een digitaal incident. Hack of malware? Ransomware of phishing? Je bent als bedrijf inmiddels gedwongen om serieus om te gaan met de kans op incidenten, en dús met een gedegen voorbereiding daarop. Daarom organiseren we onder de noemer Cybernautics FERM op 19 juni een cybercrisisoefening, voorafgegaan door een voorbereidende training op 14 juni verzorgd door Bert de Jong en Pepijn Vissers van Chapter8. In de oefening, het hoogtepunt van onze themamaand, worden publieke partijen (partners van FERM) samen met enkele tientallen participanten (collegabedrijven uit de Rotterdamse haven) in een fictief maar realistisch scenario gedropt. In het Port Cyber Café van 29 juni blikken we terug, delen we de lessons learned en kijken we vooruit naar de volgende events die onze gezamenlijke cyberweerbaarheid ‘FERM’ moeten houden.

In de studio in Spijkenisse gaat Chris aan tafel met Corrine Verstoep van Waalhaven, Bas van Dijk van Havenbedrijf Rotterdam, Pepijn Vissers van Chapter8 als uitvoerende partij van de oefening, én Geraldine Beckers, FERM Incident Respons Manager. Tot slot zal ook Marijn van Schoote, CISO en Head of IT Operations van Havenbedrijf Rotterdam, digitaal aanschuiven voor tekst en uitleg rond de recente DDoS-aanvallen op de websites van Nederlandse havenbedrijven.  Meld je aan!

Details & aanmelden
Datum: donderdag 29 juni 2023
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht