FERM Incident Responsplan

Je hoopt uiteraard dat er niets gebeurt, maar áls je organisatie wordt getroffen door een digitaal incident, wat doe je dan? Hoe bereid je hierop voor? Wat kun je zelf doen en wie moet je bellen? Welke lijnen gaan er lopen naast je eigen organisatie? Welke publieke partners zijn hierbij betrokken?

FERM heeft het op zich genomen om die en andere vragen voor jouw organisatie te beantwoorden in een Incident Responsplan: een document wat helpt om je inzicht te geven in incident respons en de opschalingsstructuur van de publieke partners, en je tevens handvatten biedt om je eigen incident respons verder voor te bereiden. Een incident responsplan kan worden omschreven als een set instructies om medewerkers te helpen om incidenten te detecteren, hierop te reageren en mogelijke schade te herstellen.  |  Download hier het FERM Incident Responsplan

Ook handig:

Een ferme haven betekent: de handen ineen slaan.

We selecteren daarom regelmatig handige documenten die bijdragen aan de weerbaarheid van jouw bedrijf. Op deze pagina vind je een overzicht van praktische handvatten van FERM en onze partners.

Handige websites en andere behulpzame links

Meer weten over bijvoorbeeld fraude, veilig internetten en beveiliging?

Bezoek dan deze websites eens.

Praktische hulpmiddelen

Op deze pagina vind je praktische voorbeelddocumenten, handelingsperspectieven en links die bijdragen aan de weerbaarheid van jouw bedrijf.

Zo maken we de Rotterdamse haven sterker, want samen staan we FERM!