Nieuws & Agenda

news

Uitstel Brexit verandert niets aan noodzaak tot registratie via Portbase

In de nacht van 10 op 11 april zijn het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) akkoord gegaan met een verlenging van de Artikel 50-termijn tot uiterlijk 31 oktober 2019. Het VK mag vóór 31 oktober 2019 de EU verlaten indien de eerder gesloten uittredingsovereenkomst geaccepteerd wordt

news

FireEye: 'TRITON-malware opnieuw opgedoken'

Er is opnieuw een cyberaanval gepleegd door de actoren achter TRITON, de malware die eind 2017 de kritische infrastructuur van een grote industriële centrale heeft platgelegd.

news

Thales: 'Waterwegen onnodig lang kwetsbaar'

Vorige week verscheen er een uitgebreid rapport van de Algemene Rekenkamer waarin geconstateerd wordt dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat nog de nodige stappen moet zetten om aan de eigen doelstellingen voor cybersecurity rond vitale waterwerken te voldoen. 

news

Save the Date: Rotterdams Havenevenement, 6 juni

De haven van Rotterdam zit boordevol talent! Van student tot havenman, van havenwerker tot manager, van promovendus tot bestuurder. Tijdens deze zesde editie van het Rotterdams Havenevenement, op donderdag 6 juni, wordt een aantal van deze talenten weer in het zonnetje gezet. 

news

SmartPort Communitysessie Cybersecurity

De Rotterdamse haven digitaliseert in een steeds sneller tempo. Die innovatie zorgt voor nieuwe kansen en bedreigingen voor het bedrijfsleven. Cybersecurity vraagt hierin om verhoging van bewustzijn en concrete bescherming tegen cybercrime.

news

Cyberaanval ShadowHammer: dit is wat we weten

Kaspersky Lab heeft een nieuwe cyberaanval ontdekt die in de tweede helft van 2018 een half miljoen professionals in gevaar heeft gebracht. Deze zogeheten ShadowHammer operatie trof gebruikers van ASUS Live Update Utility.

news

'Phishing-aanvallen in 2018 verdubbeld tot bijna 500 miljoen'

Bijna 20 procent van alle computergebruikers wereldwijd is ooit getroffen door phishing, zo blijkt uit het 'Spam and Phishing in 2018' onderzoeksrapport van Kaspersky Lab. In totaal is het aantal phishing-aanvallen afgelopen jaar wereldwijd verdubbeld tot bijna 500 miljoen.

news

LockerGoga ransomware: Indicators of Compromise

Deze week verschenen er in de internationale media berichten over diverse organisaties die zijn getroffen door een nieuwe ransomwarecampagne met de naam LockerGoga. Via deze weg willen we je graag informeren over de recente cyberaanval met ransomware.