Blockchain starterskit
News 18 december 2018

Blockchain-starterskit voor bedrijven

Source: Cegeka

Technologisch dienstverlener Cegeka gelooft sterk in de meerwaarde van blockchain en lanceert daarom een gratis Do It Yourself-blockchain-starterskit die de technologie toegankelijker maakt voor bedrijven. Het bedrijf stelt dat de interesse ervoor groot is, maar dat de drempel vaak nog te hoog ligt om erin te investeren. 

Blockchain Starterskit

De starterskit bestaat uit een open source, proof-of-concept framework en een concreet stappenplan waarmee bedrijven op een eenvoudige, laagdrempelige manier kunnen ontdekken of - en zo ja, hoe - blockchain kan bijdragen aan hun organisatie. IT-managers en softwareontwikkelaars kunnen er direct mee aan de slag, maar ook mensen met minimale programmeerkennis kunnen experimenteren met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. Als het bedrijf na die experimenteerfase overtuigd is van een proof-of-concept, kan Cegeka dat in een maand tijd uitwerken tot een pilot, en binnen een jaar tot een kant-en-klaar product dat daadwerkelijk zakelijke waarde genereert.

Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka: “We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business. We willen bedrijven helpen om dat puzzelstukje te vinden door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept open te stellen voor iedereen. Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met de tools van Cegeka gratis en binnen een week tijd.”

Hoe werkt het?

Met Cegeka’s open source toolkit en aan de hand van een concreet stappenplan kunnen bedrijven eenvoudig zelf een blockchainapplicatie creëren. De verschillende stappen bestaan uit het opzetten van een blockchainnetwerk, het aanpassen van de meegeleverde front-end applicatie en het demonstreren van een werkende applicatie. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig beginnen op basis van de template van Cegeka en alle complexe deploymentprocessen zijn geautomatiseerd. Kijk op de website voor meer informatie. 

De starterskit is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een sterke basis in programmeren (JavaScript en Angular), zoals softwareontwikkelaars en IT-managers. Toch kunnen ook mensen met minimale programmeerkennis aan de slag met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. De starterskit dient vooral als experimenteermiddel, maar er kunnen ook demoversies mee gebouwd worden.

LEES OOK: Blockchain - wat moet je weten?

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN