Cybersecurity
News 19 mei 2020

Donderdag 11 juni – Online Communitysessie Cybersecurity

Scannen, testen, delen en trainen: samen werken we aan de digitale weerbaarheid in de haven. In een online communitysessie op 11 juni aanstaande gaan we samen met TNO specifiek in op de digitale veiligheid van de transport- en logistieke keten. We bekijken hoe we samen kunnen optrekken in het delen van cybersecuritykennis en -trainingen.

Communitysessie Cybersecurity

De transport & logistieke sector in de Rotterdamse haven digitaliseert in een steeds sneller tempo. Cybercrime en digitale kwetsbaarheid vragen om een vergroting van bewustzijn en concrete bescherming. Scannen, testen, delen en trainen: samen werken we aan de digitale weerbaarheid in de haven. In dit webinar gaan we met TNO specifiek in op de digitale veiligheid van de transport- en logistieke keten. Met FERM gaan we het kijken hoe we samen kunnen optrekken in het delen van cybersecuritykennis en -trainingen. Het webinar is een samenwerking aangeboden door SmartPort.  

Cybersecurity onderzoek

Vulnerability scans maakte onderdeel uit van het Cybersecurity onderzoek dat TNO heeft uitgevoerd voor de Logistieke sector, ondersteund door o.a. SmartPort, TLN, ACN, Havenbedrijf Rotterdam en Cargonaut.

Rik Poulus, projectleider namens TNO, deelt de resultaten en gaat in gesprek met een ‘slachtoffer’ van digitale oplichting over de gevolgen voor het bedrijf.

FERM

Ward Veltman, programmamanager van FERM, geeft een ‘sneak preview’ van de plannen voor het professionaliseren van FERM na 2020. Het afgelopen half jaar is met circa 10 bedrijven een pilot uitgevoerd om ervaring op te doen met een aantal mogelijke diensten, zoals een weerbaarheidsscan, dreigingsanalyse, trainingen en cyberoefeningen. Twee pilotbedrijven delen hun eerste ervaringen. 

Doe mee met deze sessie en blijf op de hoogte van de nieuwste cyberkennis en deel actief je ervaringen. Na je aanmelding ontvang je enkele dagen voorafgaand de juiste link voor het volgen van deze online sessie. We zien je graag online op 11 juni om 16.00 uur!

Details

Datum: donderdag 11 juni
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Locatie: online - juiste URL volgt

Het webinar is een samenwerking aangeboden door SmartPort. Geen uitnodiging ontvangen, maar wil je graag deelnemen? Stuur een mail met je gegevens naar joan.van.winsen@smartport.nl of bel met 010-4020338. Uiteraard mag je hier op de FERM-website ook van deze bijeenkomst weer een verslag verwachten.