Phishingtest
News 6 januari 2020

Gratis MKB Phishingtest van het RPCNH: Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland

Source: RPCNH

We besteden regelmatig aandacht aan phishing, en niet voor niets. Security-incidenten die het nieuws halen, beginnen vrijwel altijd met deze vorm van fraude, en met name kleine en middelgrote bedrijven zijn het slachtoffer. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, als cybercrimineel? Een enorm lucratieve business case, want een goede programmeur kan relatief eenvoudig duizenden, zelfs honderdduizenden doelwitten benaderen, waarbij er maar een paar pogingen hoeven te slagen. Het programma lanceert een virus, dat zich automatisch verspreidt, en zelfs het collecteren wordt volledig geautomatiseerd.

Phishing: wees voorbereid

Phishing is vaak de eerste stap in een cyberaanval en een gemakkelijke manier voor criminelen om binnen te komen. Wat kunnen bedrijven doen om zich hier tegen te wapenen?

De beste verdediging is er één waarbij er over de gehele linie voldoende aandacht is voor alle onderdelen. De techniek, de medewerkers, de organisatie en de procedures: alles moet op orde zijn. De risico’s vind je immers bij de zwakste schakel. Zijn je mensen goed getraind maar is de software niet in orde? Of is de juiste techniek in huis, maar let er iemand niet op? Dan heb je alsnog een probleem. Security is van iedereen, je deelt het samen en iedereen is verantwoordelijk.

In dat licht zet het RPCNH momenteel de schijnwerpers op een phishingtest voor het MKB. Ben je benieuwd hoe weerbaar je onderneming of jouw medewerkers voor phishing zijn? Geef dan op deze pagina vrijblijvend je belangstelling aan. Je krijgt dan inzicht in de weerbaarheid van de onderneming tegen een phishing aanval en medewerkers leren phishing e-mails beter te herkennen. Je vindt er ook de voorwaarden om aan de test mee te kunnen werken. 

Het RPCNP biedt de phishingtest gratis aan. "U krijgt inzicht in de weerbaarheid van uw medewerkers tegen een phishingaanval. Wij krijgen inzicht in de kennis en weerbaarheid van het MKB-bedrijven in het algemeen tegen deze vorm van internetcriminaliteit."

Kijk voor meer informatie op rpcnh.nl