rating voor scheepvaartsysteem IVS Next
News 3 september 2019

Rijkswaterstaat ontvangt vier sterren-rating voor scheepvaartsysteem IVS Next

De divisie Scheepvaart Verkeersmanagement (SVM) van Rijkswaterstaat heeft van Software Improvement Group (SIG) certificaten ontvangen voor één van de hoogste normeringen voor softwarekwaliteit voor acht van hun belangrijkste systemen. 

IVS Next

Eén van de certificaten is voor IVS Next, waarmee Rijkswaterstaat het verouderde systeem IVS90 heeft vervangen. Met IVS Next heeft Rijkswaterstaat in één oogopslag alle benodigde informatie voorhanden om een efficiënte verkeersbegeleiding te verzorgen. 

Peter den Held, Directeur Ontwikkeling Services van Rijkswaterstaat: Het Informatie- en Volgsysteem voor de Scheepvaart (IVS90) was een legacy systeem van bijna 30 jaar oud, waardoor onderhoud steeds kostbaarder en gecompliceerder werd. Het nieuwe systeem, IVS Next, is vanaf nul opgebouwd en heeft - mede dankzij de samenwerking met SIG - nu al de 4-sterren rating; in tegenstelling tot de 2 sterren van IVS90. Dit is een significante verbetering, want nu zijn we in staat om eventuele fouten eenvoudiger te traceren en op te lossen, en zijn functionele aanpassingen beter en sneller door te voeren, waardoor we tegen lagere kosten IVS Next toekomstvast kunnen houden.”

Dankzij SIG’s continue monitoring en kwaliteitschecks van de software, en intensieve samenwerking met Rijkswaterstaat en diverse softwareleveranciers, behouden drie systemen hun 4-sterrenrating; vijf systemen zijn nu voor het eerst gecertificeerd met vier SIG/TÜViT sterren (van de 5 sterren). Deze certificering is 2 jaar geldig. 

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN