Wereldhavendagen 2019
News 29 augustus 2019

Vlogserie 'Het #MariTeam van de Rotterdamse haven' - Wereldhavendagen 2019

Source: Port of Rotterdam

Tijdens de Wereldhavendagen staat deze keer het fantastische staaltje teamwork centraal van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Met het onderwerp MariTeam kunnen deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de schijnwerpers op hun teamplayers zetten.

Wereldhavendagen 2019: 6, 7 en 8 september

In de Rotterdamse haven werkt iedereen als één groot team samen om goederen over te slaan, veilig en bereikbaar te blijven, duurzamer te worden en continue te innoveren. Om de aandacht te focussen op alle teamplayers die de haven rijk is, is de organisatie voor de editie in 2019 uitgekomen op het thema MariTeam.

Het thema biedt ruimte om te laten zien welke beroepen er zijn in de haven, welke ontwikkelingen er plaatsvinden en in welke verrassende combinaties bedrijven samen maritieme uitdagingen aangaan. Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers kennismaken met het hele MariTeam. Daarnaast is er zoals altijd een uitgebreid publieksprogramma op en rond het water.

Dieper de haven in

De Wereldhavendagen is Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival verdeeld over drie volle dagen. Het wordt op 6, 7 en 8 september 2019 georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug en gaat met excursies dieper de haven in. Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.

'Het #MariTeam van de Rotterdamse haven'

Portvloggers Steven en Leida zoeken in de drie-delige vlogserie 'Het #MariTeam van de Rotterdamse haven' uit hoe belangrijk teamwork is voor de nautische dienstverleners in het havengebied. Ze gaan langs bij de roeiers van de KRVE, slepers van Fairplay Towage en Boluda Towage, het Nederlands Loodswezen en het Haven Coördinatiecentrum (HCC). 

De eerste video's zijn inmiddels verschenen, met een introductie van het team en een eerste aflevering uit de 3-delige serie 'Het MariTeam van de Rotterdamse haven', waarin Portvloggers Steven en Leida het Haven Coördinatiecentrum bezoeken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN