Het FERM Port Cyber Café van donderdag 30 juni aanstaande staat in het teken van cyberbeelden, en dan iets concreter: de vertaalslag van cyberbeelden voor bedrijven in de Rotterdamse haven. We gaan namelijk aan tafel met Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en het NCSC om actuele rapporten (waaronder het Cyberbeeld Rotterdam) en zelfs nog te verschijnen publicaties (zoals het Cybersecuritybeeld Nederland 2022) te bespreken, én te achterhalen welke informatie voor ons relevant is.

De bijeenkomst is uiteraard digitaal te volgen via de link die je ontvangt na aanmelding, maar onze participanten en publieke partners heten we graag fysiek welkom in onze studio. We strijken voor deze editie namelijk weer neer in Main Deck in Spijkenisse, waar we ook publiek kunnen ontvangen.

FERMe vertaalslag van cyberbeelden

Cyberaanvallen kunnen voor de maatschappij ontwrichtend zijn en grote economische schade veroorzaken. Aanvallen kunnen zo verstorend zijn dat ze langdurig impact hebben op burgers, organisaties en ketens. Vanuit FERM kunnen we daarom beschikken over diverse cyberbeelden die de meest actuele situatie in kaart brengen, zodat we aandacht kunnen besteden aan het weerbaar maken tegen actuele en toekomstige cyberaanvallen en dreigingen.

In het Port Cyber Café van 30 juni gaan we in een paneldiscussie met onze gasten in gesprek over actuele dreigingsbeelden, maar vooral ook de vertaalslag die we gezamenlijk kunnen maken om de juiste informatie uit al die rapporten te halen én te benutten. Ook vertellen we je over het cyberbeeld waar FERM aan werkt om de collectieve input van onze partners specifiek te maken voor de organisaties in onze achterban, hun keten en de gehele regio.

Details online bijeenkomst
Datum: donderdag 30 juni 2022
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

FERM-participanten en onze publieke partners worden uitgenodigd om fysiek in de studio aan te schuiven en krijgen daarover apart bericht.

Aanmelden Port Cyber Café 
We hopen je op donderdag 30 juni weer van harte welkom te heten bij een nieuwe editie van het FERM Port Cyber Café. Meld je aan via aanmelden@ferm-rotterdam.nl om je op te geven voor de link om de digitale bijeenkomst bij te kunnen wonen. Je ontvangt dan vóór die datum de juiste link om deel te nemen. En noteer alvast de verdere data van het PCC in 2022: de donderdagen 15 september en 17 november.

Over de FERM Port Cyber Café’s
In de periodieke FERM Port Cyber Cafés duiken we samen met experts uit het vak in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied. Je vindt alle verslagen op ferm-rotterdam.nl/port-cyber.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht