Steeds meer Nederlandse organisaties zien de voordelen van digitalisering en passen hun plannen voor dit jaar aan. Zo geeft twee vijfde aan hun processen sterk te willen digitaliseren. Een jaar geleden was nog slechts een derde dit van plan. Dat blijkt uit onderzoek van Teamleader.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat ruim zes op de tien organisaties zich ervan bewust zijn dat IT een steeds grotere rol speelt in hun bedrijf. Bijna 70 procent stelt zelfs dat het analyseren van bedrijfsdata een cruciale voorwaarde is voor groei. Een vergelijkbaar aantal verwacht dan ook dat hun bedrijf meer data-gedreven gaat werken en is van plan meer bedrijfsinformatie in te zetten om hun onderneming te laten groeien. Veel mkb’ers verwachten dat digitalisering hen kan helpen kosten te besparen, hun bedrijf te laten te groeien en een hogere omzet te realiseren.

AI voor administratie en creatieve ondersteuning

Op dit moment zet ruim één op de vijf Nederlandse mkb-bedrijven AI al in, vooral voor administratieve taken en creatieve werkzaamheden. Zij geven aan dat dit een tijdwinst van gemiddeld twaalf uur per week oplevert. Om hun bedrijfsvoering verder te digitaliseren, zijn volgens de meeste bedrijven vooral meer financiële middelen, goed gekwalificeerd personeel en meer tijd nodig.

“Uit onderzoek dat we in voorgaande jaren hebben verricht, komt naar voren dat Nederlandse ondernemers – mede door de opkomst van het hybride werken – steeds meer doordrongen raken van de voordelen van digitalisering”, aldus Jeroen de Wit, CEO van Teamleader. “Zo leidt digitalisering niet alleen tot een hogere productiviteit, maar is het ook een cruciale voorwaarde om te kunnen innoveren en winstgevende groei te realiseren. Dat is belangrijker dan ooit, nu veel mkb-bedrijven weer groeien, maar grote moeite hebben om nieuw personeel te vinden. Digitalisering, waaronder de inzet van AI, kan dan een middel zijn om de productiviteit met hetzelfde aantal medewerkers te verhogen.”

Meer weten over de kansen en uitdagingen van A.I.? Het onderwerp wordt op donderdag 15 februari uitgebreid door experts besproken tijdens het FERM Port Cyber Café!
Meld je aan voor ons gratis webinar via deze pagina.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht