Gebruik jij Microsoft365? Deze tool helpt je automatisch om cybercriminelen te weren!

Goed nieuws voor participanten van FERM: er is weer een mooie dienst toegevoegd aan het portfolio. “Met Attic voor Microsoft365 bieden we dé oplossing voor ondernemers die automatisch veiliger willen ondernemen”, vertelt Erik Remmelzwaal van moederbedrijf Zolder. “Je krijgt naast essentiële updates ook fixes die je met één klik in de app kunt activeren.”

In het portfolio van FERM vind je een aanbod van diensten, door geselecteerde partners aangeboden aan onze participanten ­– die gebruik kunnen maken van hun vouchers om deze producten af te nemen. Microsoft365 is de kern van je IT, maar krijgt het ook de security aandacht die het verdient? Zet Attic aan en binnen een half uur kan je de eerste verbeteracties hebben doorgevoerd.

Even voorstellen: Zolder en Attic Security

Attic wordt ontwikkeld door het team van Zolder – cybersecurity experts en ethisch hackers van het eerste uur, met een passie voor beveiliging van het digitale domein.

“Samen hebben we meer dan 70 jaar ervaring in domeinen zoals pentesten, cybersecurity research, in hoe aanvallers zich gedragen – en wat dat betekent voor de verdediging”, legt Erik uit. “Van daaruit hebben we ons ingezet om een toegankelijke oplossing te ontwikkelen die schaalbaar genoeg is om klanten eenvoudig, snel en vooral betaalbare hardening & monitoring te bieden. Met Attic’s unieke cybersecurity platform heb je in één klik de online beveiliging van jouw bedrijf zelf in handen. Zo kun je veiliger ondernemen.”

Testimonial

Attic is niet zomaar aan het portfolio toegevoegd. Participant Mourik is er zeer tevreden over, waar FERM-ambassadeur Godfried Boshuizen in een podcast graag meer over vertelt.

Laagdrempelig? Álle organisaties met Microsoft 365 hebben baat bij Attic. Voor het mkb kan het dé cyberhulp zijn, dankzij de proactieve koppeling met de bedrijfsvoering in Microsoft. Voor grotere organisaties is Attic een waardevolle tool om de Microsoft 365 omgeving te hardenen tegen cybercrime.

Hoe werkt Attic Security?

Attic for Microsoft 365 helpt ondernemers om cybercriminelen te weren door cybersecurity te automatiseren in een gebruiksvriendelijke app. Wanneer er een zwakte in Microsoft 365 wordt gedetecteerd krijg je een melding, en als er een fix beschikbaar is verhelp je het probleem met één druk op te knop. “M365 is voor heel veel organisaties de kern van je IT, met daaromheen logischerwijs heel veel risico’s – maar gek genoeg is dat vaak nog een blinde vlek. Omdat ondernemers ervan uitgaan dat MS dat zelf op orde heeft. En tuurlijk, die securityfuncties zijn er ook – maar die staan niet noodzakelijk ‘aan’. Dat is afhankelijk van je pakket, of het zijn knoppen waar je zelf nog aan moet draaien voor de juiste afstelling.”

“Daarnaast is het beheer van de MS-omgeving vaak uitbesteed, en zijn e-mailboxen en SharePoint extern geregeld. Maar IT-beheerders zijn doorgaans geen doorgewinterde security experts.

Laagdrempelig? Álle organisaties met Microsoft 365 hebben baat bij Attic. Voor het mkb kan het dé cyberhulp zijn, dankzij de proactieve koppeling met de bedrijfsvoering in Microsoft. Voor grotere organisaties is Attic een waardevolle tool om de Microsoft 365 omgeving te hardenen tegen cybercrime. “Verreweg de meeste incidenten beginnen vandaag de dag met gelekte inloggegevens. Kijk maar eens naar de voorbeelden van ransomware en CEO-fraude in het nieuws. Dus ook vanuit een dreigingsperspectief is het heel relevant en logisch om er eens kritisch naar te kijken. Want als het al niet direct de kroonjuwelen van je organisatie zijn, dan is het vaak wel de toégang tot die kroonjuwelen. Dat begint ten slotte vaak met het inloggen in de MS-omgeving. Dat verdient de juiste aandacht. Attic kijkt heel gericht naar de kwetsbaarheden en levert daarop advies – het enige wat je hoeft te doen is op OK drukken.”

Attic – dat klinkt bekend?

Dat kan kloppen. Erik’s collega Rik van Duijn schoof vorig jaar tijdens een FERM Port Cyber Café – over Cloud Security ­– bij Chris van ’t Hof aan om tekst en uitleg te geven.

Propositie voor FERM-participanten

Attic Security staat voor een zeer aantrekkelijke prijs in het FERM portfolio. De Premium-versie kost 80 euro per maand, maar voor participanten van FERM is er een aanbod van 768 euro ex btw voor één jaar. Los van het feit dat je je voucher in kunt wisselen om met Attic aan de slag te gaan, bespaar je dus nóg eens 20 procent.

Het Pro-pakket van Attic –inclusief de SOC-as-a-service om alle logging te monitoren – kost een aanvullende 9.60 euro per gebruiker (per jaar). Dat ‘SOC’ (Security Operations Center) op basis van Sentinel is een functie in MS waar je sowieso al recht op hebt, maar die niet noodzakelijkerwijs aanstaat. Attic treedt vervolgens op als incident respons-partij. Dat is weer heel interessant richting de NIS2, aangezien daar verantwoordelijkheden met betrekking tot incident respons in worden opgenomen.

Eerst kennis maken met Attic? Premium en Pro kan je twee weken gratis testen!

Kijk voor meer informatie op het portal voor participanten, of op atticsecurity.com. Wie nu participant wordt, kan de voucher van 500 euro die onderdeel is van het lidmaatschap direct inzetten – óók als je na de kosteloze proefperiode van drie maanden besluit om niet met FERM verder te gaan. Dus waar wacht je op?

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht