We deelden de afgelopen dagen berichten over cyberaanvallen bij onder meer havenbedrijven in België en bij oliebedrijven in Duitsland. Shell heeft inmiddels wat activiteiten omgeleid naar andere leveranciers om de verstoring tot een minimum te beperken. Vandaag werd bekend dat ook de olieterminal van opslagbedrijven Evos in Terneuzen is getroffen door digitale aanvallen.

“De IT-diensten van onze terminal in Terneuzen zijn ontregeld, waardoor de uitvoering enige vertraging heeft. Alle operaties gaan op een veilige manier door”, laat Evos weten aan de NOS, De verdere gevolgen zijn nog onduidelijk. De andere terminals van Evos, in Rotterdam en Amsterdam, zijn nog wel in bedrijf.

We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht