Het FERM Port Cyber Café van donderdag 18 november aanstaande staat in het teken van Cyberveiligheid bij gevaarlijke stoffen. We komen voor deze laatste editie van 2021 graag weer met jullie samen voor een digitale bijeenkomst. Gezien de laatste maatregelen van de overheid zal het weer een volledig virtuele bijeenkomst zijn.

‘Meer aandacht voor digitale weerbaarheid risicovolle bedrijven’

Regelmatig is wereldwijd sprake van cyberaanvallen bij bedrijven, onderwijs-instellingen en overheden. Dat roept de vraag op hoe kwetsbaar bedrijven zijn die met gevaarlijke stoffen werken. Daarom heeft FOX-IT in opdracht van DCMR Milieudienst Rijnmond onderzocht hoe het staat met de digitale weerbaarheid bij de risicovolle bedrijven in het eigen werkgebied.

In september, daags na de vorige editie van het Port Cyber Café, heeft DCMR de resultaten van dat onderzoek gepubliceerd. Daaruit is gebleken dat bij een relatief groot deel van de onderzochte bedrijven, ook in de Rotterdamse Haven, de aandacht voor cybersecurity verder versterkt moet worden. Je leest hier meer over het onderzoek, waar inmiddels ook Kamervragen over gesteld zijn.

In het laatste FERM Port Cyber Café van 2021 zullen we onder de noemer ‘Cyberveiligheid bij gevaarlijke stoffen’ stilstaan bij het onderzoek, de bevindingen, en de meerwaarde van een collectief zoals FERM bij deze resultaten. In het eerste deel worden de hoofdzaken van het onderzoek gepresenteerd, waarna we in gesprek gaan over de implicaties voor ons werkgebied. Dat doen we onder meer met Maarten Oosterink en Michael Weng, over de reacties op het onderzoek namens de branches, en Stijn van Winsen van FERM-participant Vopak hoe onze organisatie daarbij kan helpen. Uiteraard zal het geheel weer in goede banen geleid worden door Chris van ’t Hof. Meld je aan!

Details online bijeenkomst
Datum: donderdag 18 november
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 
We hopen je op donderdag 18 november weer van harte welkom te heten, in deze laatste bijeenkomst van het FERM Port Cyber Café in 2021. Meld je aan via aanmelden@ferm-rotterdam.nl om de digitale bijeenkomst bij te kunnen wonen. Je ontvangt vervolgens vóór die datum de juiste link om deel te nemen.

Tot slot kunnen de data van 2022 alvast in de agenda: dat zijn de donderdagen 3 februari, 14 april, 30 juni, 15 september en 17 november 2022.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht