Op donderdag 2 november vindt de volgende editie van het FERM Port Cyber Café plaats. Thema van deze derde bijeenkomst, de eerste op de nieuwe locatie (het EIC op de Landtong Rozenburg), is ‘incident response’: een georganiseerde richtlijn voor het aanpakken en managen van de nasleep van een datalek, beveiligingsincident of aanval.

Het doel is om de situatie zo te behandelen dat schade wordt beperkt en de terugverdientijd en -kosten worden gereduceerd. Een incident response plan omvat een beleid dat concreet definieert wat een incident is en voorziet in een stapsgewijs proces dat moet worden gevolgd wanneer zich een incident voordoet.

Incident response in het Rotterdamse havengebied

We zullen op 2 november de focus leggen op een praktisch incident response plan: hoe ziet dat eruit en (hoe) kun je dat zelf opstellen? Daarnaast zullen we iets vertellen over het ontwikkelen van een cyber crisisaanpak voor de nautische keten in de Rotterdamse Haven. Afwikkeling van de scheepvaart is door de Rijksoverheid benoemd als vitaal proces en daarom is Havenbedrijf Rotterdam samen met Berenschot gestart met het ontwikkelen van zo’n aanpak.

Details

Donderdag 2 november
Inloop: 15.45 uur
Duur: 16.00 uur tot 18.00 uur

We hebben voor deze Port Cyber Café gekozen voor een nieuwe locatie: het EIC op de Landtong Rozenburg.
Adres: Noordzeeweg 6 in Rozenburg. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meld je aan!

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor veilig digitaal werken? En heb je behoefte aan tips, adviezen en vooral concrete handvatten van de experts die we voor de FERM Port Cyber Café’s uitnodigen? Meld je dan nu aan via contact@ferm-rotterdam.nl voor de derde editie!

Op donderdag 2 november vindt de derde editie van het FERM Port Cyber Café plaats. Na een geslaagde eerste editie afgelopen 20 juli en tweede editie op 14 september richten we ons tijdens deze derde bijeenkomst op incident response.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht