FERM constateert dat steeds meer participanten dreigingsinformatie en handelingsperspectief ontvangen, waardoor we een mooie bijdrage leveren aan de cyberweerbaarheid van de Rotterdamse haven.

Dreigingsinformatie en handelingsperspectieven

FERM ondersteunt bedrijven in het Rotterdamse havengebied in hun cyberweerbaarheid. Een van onze voornaamste instrumenten is het ontvangen en waar nodig met de juiste duiding doorzetten naar onze participanten van abuse- en dreigingsinformatie. “Wat is er in de digitale wereld aan de hand?” en “Is er iets zichtbaar wat betrekking heeft op ons?”, “Ben ik een mogelijk doelwit of slachtoffer?” Dat doen we sinds voorjaar 2021 vanuit onze samenwerking met het NCSC, maar daar hebben we afgelopen najaar ook de informatie van het Nederlands Security Meldpunt aan toe kunnen voegen.

“Het NSM (Nederlands Security Meldpunt) is een belangrijke aanwinst voor FERM, omdat deze bron op basis van IP-adressen relevante dreigingsinformatie biedt. Door deze informatie snel door te zetten naar de participanten van FERM, kunnen zij direct actie ondernemen om zich te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen.”

– Morrison, CISO van FERM

Zo krijgen onze participanten niet alleen de informatie die bekend is bij en gedeeld mag worden door de overheid, maar ook informatie die vrijwillige hackers verzamelen en bij NSM inbrengen. Dat leverde later in het jaar al direct concrete resultaten op. “Het NSM (Nederlands Security Meldpunt) is een belangrijke aanwinst voor FERM, omdat deze bron op basis van IP-adressen relevante dreigingsinformatie biedt”, zegt Morrison, CISO van FERM. “Door deze informatie snel door te zetten naar de participanten van FERM, kunnen zij direct actie ondernemen om zich te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Denk bijvoorbeeld aan open poorten, kwetsbare software of doordat een bepaald IP-adres van een participant voorkomt op een lijst met doelwitten om phishing naar te versturen. Deze informatie verzendt FERM samen met een handelingsperspectief en draagt hierdoor nog meer bij aan het verhogen van de weerbaarheid tegen cyberdreigingen.”

“De dreigingsinformatie vanuit het NSM wordt ingezet naast het NCSC, waar FERM al langere tijd veel dreigingsinformatie van ontvangt. Elke bron gebruikt eigen methodieken en bronnen om dreigingsinformatie te verzamelen, wat zorgt dat er steeds relevantere dreigingsinformatie verzameld en gedeeld wordt. Daar profiteren onze participanten van.”

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht