Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven is een verzameling van verhalen uit de dagelijkse praktijk. Deze uitgave van FERM, gepresenteerd op 28 september jl, is nu te bestellen!

‘Cyber, dat zijn toch die mensen met hoodies?’

Gelukkig komen we in ons dagelijkse werk vrijwel niemand met een hoodie tegen, toch zeker niet eentje met kwade bedoelingen, verstopt achter een laptop op een donkere zolderkamer. Wel veel gewone mensen, die goedlachs hun werk in en voor de haven doen. En in dat werk krijgen al die mensen wel degelijk met cyber te maken.

Iederéén krijgt ermee te maken.

In het havengebied – en de uitgebreide keten in het achterland – speelt cyber meer en meer een vitale rol. Doorvoer moet sneller, goedkoper en preciezer. Dan is digitalisering een belangrijke partner. En hoe meer we digitaliseren, hoe belangrijker digitale weerbaarheid is.

In Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven vind je een dertigtal verhalen van Rotterdamse ondernemers en organisaties, waaronder drie essays van onze publieke partners Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Om de rol van digitalisering en hoe dat als rode draad in onze haven verweven zit zichtbaar te maken. En om te laten zien wat het verschil kan maken: op alle denkbare fronten steeds weer samenwerking en delen van de juiste informatie.

Onze technische maatschappij is namelijk nog jong en volop in ontwikkeling. Dat betekent dat we snel moeten leren. Dat gaat beter sámen. Alleen samen staan we FERM.

Klik op de afbeelding voor een leesbare versie van het voorwoord

Nu te bestellen

Het boek ‘Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven’ is per direct verkrijgbaar: het boek is te bestellen via managementboek.nl.

Klik hier voor een inkijkexemplaar

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht