In het FERM Port Cyber Café van 28 september jl. al als preview te zien, nu daadwerkelijk verkrijgbaar: het boek Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven, een verzameling van verhalen uit de dagelijkse praktijk. Dat boek is nu te bestellen!

‘Cyber, dat zijn toch die mensen met hoodies?’

Gelukkig komen we in ons dagelijkse werk vrijwel niemand met een hoodie tegen, toch zeker niet eentje met kwade bedoelingen, verstopt achter een laptop op een donkere zolderkamer. Wel veel gewone mensen, die goedlachs hun werk in en voor de haven doen. En in dat werk krijgen al die mensen wel degelijk met cyber te maken.

Iederéén krijgt ermee te maken.

In het havengebied – en de uitgebreide keten in het achterland – speelt cyber meer en meer een vitale rol. Doorvoer moet sneller, goedkoper en preciezer. Dan is digitalisering een belangrijke partner. En hoe meer we digitaliseren, hoe belangrijker digitale weerbaarheid is.

In Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven vind je een dertigtal verhalen van Rotterdamse ondernemers en organisaties, waaronder drie essays van onze publieke partners Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Om de rol van digitalisering en hoe dat als rode draad in onze haven verweven zit zichtbaar te maken. En om te laten zien wat het verschil kan maken: op alle denkbare fronten steeds weer samenwerking en delen van de juiste informatie.

Onze technische maatschappij is namelijk nog jong en volop in ontwikkeling. Dat betekent dat we snel moeten leren. Dat gaat beter sámen. Alleen samen staan we FERM.

Klik op de afbeelding voor een leesbare versie van het voorwoord

Nu te bestellen

Het boek ‘Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven’ is per direct verkrijgbaar. Neem contact op met contact@ferm-rotterdam.nl voor meer info, of om direct een bestelling te plaatsen!

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht