Je hebt het nieuws afgelopen maand ongetwijfeld voorbij zien komen: FERM heeft de OKTT-status toegekend gekregen; Objectief Kenbaar Tot Taak. In het aankomende Port Cyber Café op donderdag 1 juli vertellen we je graag wat dat betekent voor de informatievoorziening vanuit FERM, de deelnemende organisaties én de cyberweerbaarheid van de gehele haven. Een openbare bijeenkomst over het delen van vertrouwelijke informatie, zogezegd.

OKTT: Objectief Kenbaar Tot Taak

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) kan uitsluitend informatie over dreigingen en incidenten delen met een samenwerkingsverband dat objectief kenbaar tot taak heeft andere organisaties of het publiek te informeren. Dankzij de toekenning van deze status kan FERM voorzien in tijdige, actuele en relevante dreigingsinformatie in het nieuwe IT-portal voor participanten, waarin informatiedeling centraal staat. Om uit te leggen wat dat betekent voor de cyberweerbaarheid van de aangesloten organisaties in de haven, zal FERM-directeur Evelien Bras de vernauwde samenwerking verder toelichten.

Vervolgens zal Danny Jaspers, Sr. Adviseur van het NCSC, zijn licht schijnen op het landelijk stelsel van aangesloten organisaties, en hoe FERM zowel geografisch als qua sector in dat plaatje valt. Het proces van informatieverspreiding begint wanneer er een bericht wordt verzonden over een mogelijke dreiging. Dat bericht komt terecht bij de aangesloten organisaties. Mocht het gaan om een dreiging met (mogelijke) impact, dan kan het door de OKTT’s worden gedeeld met aangesloten partijen – in dit geval de participanten die aangesloten zijn op ons IT-portal.

Aansluitend is er een paneldiscussie met participanten over de verwachtingen met betrekking tot de informatievoorziening en dreigingsinformatie van FERM in het licht van deze nieuwe ontwikkelingen.

Details
Datum: donderdag 1 juli
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café 
We hopen je op donderdag 1 juli weer van harte welkom te heten, in de waarschijnlijk laatste virtuele bijeenkomst (lees: we hopen vanaf september met een hybride vorm te komen waarbij we weer publiek kunnen verwelkomen).

Aanmelden kan per e-mail naar aanmelden@ferm-rotterdam.nl. Je ontvangt vervolgens vóór die datum de juiste link om deel te nemen.

Over de FERM Port Cyber Café’s
FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden. De FERM Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied te duiken.

Je leest alle verslagen van de voorgaande bijeenkomsten op ferm-rotterdam.nl/port-cyber.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht