ESET is met het aanbieden van een MDR-dienst (Managed Detection & Response) onderdeel geworden van ons portfolio. Deze geavanceerde beveiligingsoplossing, voor FERM-participanten beschikbaar in het portfolio met af te nemen diensten, combineert technologie, menselijke expertise en 24×7 monitoring om bedrijven te beschermen tegen de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap.

MDR: Managed Detection & Response

Als onderdeel van de MDR-service, een vorm van digitaal cameratoezicht, neemt ESET essentiële beveiligingstaken over van het IT-team van jouw organisatie Dat omvat onder andere grondig onderzoek naar de herkomst en verwijdering van malware, analyse van kwaadaardige bestanden, detectie van verdacht gedrag binnen het netwerk en digitaal forensisch onderzoek.

Bij FERM aangesloten bedrijven kunnen met de MDR-dienst toegang krijgen tot een lokaal team van beveiligingsonderzoekers die 24×7 digitaal cameratoezicht bieden vanuit het Cyber Defense Center in Nederland. Dat stelt bedrijven in staat om proactief bedreigingen te detecteren, incidenten in de kiem te smoren en te profiteren van begrijpelijke rapportages om snel te kunnen reageren.

In onderstaande video legt Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, uit wat je moet weten.

“Vanuit deze dienstverlening kunnen we je bedrijf actief gaan verdedigen. Dat klinkt misschien gek, maar we leven in een tijd waarin we als individu, als bedrijfsleven en als maatschappij te maken hebben met actieve aanvallen. MDR, Managed Detection & Response, wil zeggen dat iemand voor jou alle alarmbellen en signalen beheerst. We kijken ernaar, classificeren ze en zorgen 24/7 dat de meldingen waar nodig doorgezet worden naar klanten met adviezen en rapportages.”

– Dave Maasland, CEO van ESET Nederland

“Met de steeds maar verdergaande digitalisering is cybersecurity en met name cyber resilience – weerbaarheid – een noodzakelijk onderwerp, wat steeds complexer is geworden”, zegt Evelien Bras, directeur van stichting FERM. “Dreigingen, detectie, monitoring, niemand kan het meer alleen. Daarom hebben we een portfolio ingericht waar onze participanten een deel van hun bijdrage gebruiken om diensten in te kopen. We zijn blij dat ook leveranciers van geavanceerde oplossingen – zoals ESET met hun MDR-model – onderdeel willen zijn van dat portfolio, zodat we eenvoudig kunnen schakelen.”

FERM portfolio

In het portfolio van FERM vind je een aanbod van waardevolle diensten. Deze diensten worden door geselecteerde partners aangeboden aan participanten van FERM, die gebruik kunnen maken van hun vouchers om deze producten af te nemen. Op de pagina ferm-rotterdam.nl/portfolio vind je meer video’s met uitleg over de dienstverlening van diverse van onze partners. Participanten vinden het volledige overzicht op het portal, evenals meer informatie over het inwisselen van de vouchers.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht