Cybersecurity heeft in haar aard zowel geografische als sectorale aspecten en een cyberbeeld staat nooit op zich. Met dit als uitgangspunt is het “FERM cyberbeeld” opgebouwd uit cyberbeelden vanuit andere invalshoeken. Daarnaast beschrijft dit document de beelden die komen uit eigen bevindingen, daar waar complementair op voorgaande, en vertaalt het totaal door naar suggesties voor de individuele organisaties, ecosysteem- en ketenpartners en uiteindelijk ook naar FERM zelf.

Context Cyberbeeld 2022

Nederland dankt € 15,9 miljard van zijn toegevoegde waarde direct aan de Rotterdamse haven. De indirecte toegevoegde waarde wordt geschat op € 45,6 miljard. De haven biedt – direct en indirect – plaats aan meer dan 355.000 werknemers2 en is direct verbonden met de aanvoer van producten die inwoners van Nederland dagelijks nodig hebben. De continuïteit en efficiëntie van de processen die plaatsvinden in de haven zijn daarmee essentieel en van vitaal belang voor Nederland. Maar niet alleen voor Nederland is de Rotterdamse Haven essentieel, ook Europees gezien heeft zij een belangrijke functie: De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa en veel goederen die hier aankomen worden vervoerd richting het Europese achterland. Denk daarbij aan olie-opslag en verwerking, container overslag maar ook militaire mobiliteit. Daarmee is de Rotterdamse haven ook op Europees niveau van essentieel belang.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Participeren in FERM is nu tijdelijk kosteloos uit te proberen!

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht