Cybercriminaliteit blijft onverminderd toenemen, en ook jouw organisatie is doelwit. Wil je een duidelijk beeld van de kwetsbaarheid én de weerbaarheid van je bedrijf, lees dan zeker even verder. In samenwerking met onze publieke partner Provincie Zuid-Holland bieden we mkb’ers momenteel namelijk een cyberscan van CGI twv 1500 euro voor slechts 250 euro.

Voor deze pilot zijn we nu op zoek naar 15 deelnemende bedrijven.

Samen staan we FERM

Cybersecurity is onderwerp van de dag. We zetten meer en meer in op de voordelen van digitalisering, maar daarmee neemt ook het risico op cybercrime toe. Met name de kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. Als overheid en publieke partner van FERM wil de provincie Zuid-Holland daarbij helpen. Daarom starten we een campagne waarbij mkb’ers voor slechts 250 euro een cyberscan ter waarde van 1500 euro uit kunnen laten voeren door onze partner CGI.

De campagne is een volgende stap in het stimuleren van samenwerkingen tussen bedrijven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot de risico’s van digitalisering. Ons doel is de Rotterdamse haven de best digitaal beveiligde haven van de wereld te maken. Om dat te bereiken willen we mkb’ers ondersteunen in hun cyberweerbaarheid.

CGI cyberweerbaarheidsscan

De scan van CGI is een ‘nulmeting’ van jouw bedrijf en brengt de huidige situatie in kaart. Dankzij deze nulmeting krijg je een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Dat levert je concrete ideeën op over wat je kunt verbeteren op het gebied van cybersecurity: wat gaat er goed, wat kan er beter – en hoe kun je dat aanpakken? Zo ben je beter bestand tegen incidenten én kun je daar sneller en gerichter naar handelen.

Doelgroep en invulling

Doelgroep voor deze campagne zijn mkb-organisaties met maximaal 50 medewerkers. Het heeft de voorkeur om de innovatievolgende mkb’er te bereiken. Voor deelnemers bestaat het project uit een door CGI uitgevoerde cyberweerbaarheidsscan, een enquête met aansluitend een rapportage, en waar mogelijk een evaluerend interview vanuit FERM.

De scan bestaat uit het gezamenlijk doorlopen van een vragenlijst gebaseerd op de ISO 27001 richtlijnen, zodat je direct inzicht krijgt in de situatie van jouw organisatie ten opzichte van die internationale standaard. Deelname neemt in totaal ongeveer 6 uur in beslag, verspreid over 3 verschillende communicatiemomenten met CGI;

(1) introductie van de scan en de vragenlijst, en het maken van een start met de vragen;
(2) afmaken van de vragenlijst;
(3) presentatie eindrapport en suggesties ter verbetering en eventuele vervolgstappen.

Vanwege de hoge kosten voor de volledige campagne worden deelnemende organisaties voor het eigen aandeel van 250 euro bij aanvang van het project gefactureerd.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht