De NIS2 / Cyberbeveiligingswet richt zich ook op het bestuur van organisaties. Ben jij als bestuurder in staat het juiste gesprek te voeren met de CISO en grip te krijgen op de cyberveiligheid van de organisatie? De factsheet ‘vragen die je als bestuurder kunt stellen aan de CISO’ helpt jou in positie te komen en zicht te krijgen op de uitvoering van maatregelen, deze te begrijpen en goed te keuren.
NCSC factsheet
De factsheet van onze partners van het NCSC helpt jou als bestuurder om het juiste gesprek te hebben met de CISO en zo grip te krijgen op de cyberveiligheid van je organisatie. Het doel is dan ook niet om je een checklist voor te leggen, maar om de belangrijke dialoog tussen bestuurder en CISO op gang te helpen.
De vragen en bijbehorende subvragen in het NCSC-document zijn gespreksstarters op een aantal belangrijke onderwerpen. Zo ga je niet alleen het gesprek aan, maar versterk je ook de bestaande relatie, samenwerking en het vertrouwen tussen jou en de CISO. | Je vindt de factsheet hier
“Deze factsheet probeert jou als bestuurder in een positie te brengen om overzicht te hebben op de uitvoering van maatregelen op het gebied van cyberbeveiligingsrisico’s en om deze te begrijpen en goed te keuren.”
NIS2: blijf in control
De NIS2-richtlijn stelt strenge eisen aan de cyberbeveiliging van jouw bedrijf en die van de toeleveringsketen. De NIS2 richtlijn wordt doorvertaald naar nationale wetgeving en als bestuurder ben jij dan straks verantwoordelijk voor de beveiliging van je kritieke processen.
Nu kun je verwijzen naar jouw IT leverancier, maar wil je echt de continuïteit van jouw bedrijf in de handen van externen leggen? Stel dat het fout gaat, heb je dan aan de voorkant de risico’s afgedekt en weet je wie er aansprakelijk is? Je hoeft het in ieder geval niet alleen te doen. In een paar simpele stappen helpen we jou op weg om het heft in eigen handen te houden.
Sluit je aan bij FERM
Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.
Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.
Vind FERM ook op LinkedIn