Source: NRC

Claudia de Andrade, directeur Digitaal & IT van het Rotterdamse havenbedrijf, maakt zich grote zorgen over de digitale weerbaarheid van de Rotterdamse haven. Met de oorlog in Oekraïne in het achterhoofd vreest ze dat de haven het slachtoffer kan worden van een ontwrichtende cyberaanval. “Als één bedrijf in onze logistieke keten plat gaat, kan de hele haven vastlopen,” zegt ze in een interview met NRC, waar ook FERM en Deltalinqs aan meewerkten.

“In de huidige situatie, met het perspectief dat het erger kan worden, moeten we nú iets doen. Roep het havengebied wat mij betreft uit tot crisisgebied. Bedrijven die essentieel zijn voor de logistieke keten moeten hun digitale veiligheid aantoonbaar op orde hebben. Met een lidmaatschap van FERM moeten ze de informatie krijgen die ze nodig hebben.”

Digitale weerbaarheid

“Digitale weerbaarheid is een kostenpost: daar verdien je geen geld mee”, zegt Bas Janssen van Deltalinqs. “Het is een lastig dilemma. De sterke ondernemingsgeest heeft de Rotterdamse haven groot gemaakt. Maar in de discussie over de andere kant van digitalisering – zijn we wel voldoende beschermd? – zijn we naïef geweest. Het is best hard wakker worden nu.”

Je leest het gehele artikel op de website van de NRC.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht