ESET in Nederland kondigt vandaag een strategische samenwerking aan met FERM. De samenwerking, waarin voorheen al op kennisdeling en bewustwording werd gefocust, zal zich vanaf nu uitbreiden tot het aanbieden van een MDR-dienst (Managed Detection & Response) voor bedrijven die aangesloten zijn bij FERM. Deze geavanceerde beveiligingsoplossing, die voor FERM-participanten beschikbaar is in het portfolio met af te nemen diensten, combineert technologie, menselijke expertise en 24×7 monitoring om bedrijven te beschermen tegen de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap.

Bij FERM aangesloten bedrijven kunnen met de MDR-dienst toegang krijgen tot een lokaal team van beveiligingsonderzoekers die 24×7 digitaal cameratoezicht bieden vanuit het Cyber Defense Center in Nederland. Dat stelt bedrijven in staat om proactief bedreigingen te detecteren, incidenten in de kiem te smoren en te profiteren van begrijpelijke rapportages om snel te kunnen reageren.

Als onderdeel van de MDR-service neemt ESET essentiële beveiligingstaken over voor het IT-team van de bedrijven. Dit omvat onder andere grondig onderzoek naar de herkomst en verwijdering van malware, analyse van kwaadaardige bestanden, detectie van verdacht gedrag binnen het netwerk en digitaal forensisch onderzoek.

     Een goede voorbereiding op incidenten? Bekijk ook ons havenbrede incident responsplan

“Samen maken wij onze Managed Detection en Response dienstverlening toegankelijk voor het hart van de Rotterdamse haven, een cruciaal knooppunt in onze digitale en fysieke wereld, waarbij veilige afwikkeling 24×7 noodzakelijk is. We zijn trots om samen met FERM aan deze reis te beginnen, waarbij we samenwerking, kennisdeling en technologische vooruitgang inzetten om de digitale toekomst veiliger te maken.”

Clayton Inge, Director Strategic Partnerships & Alliances bij ESET in Nederland

Versterken collectieve cyberweerbaarheid

“De samenwerking tussen ESET en FERM is een schitterend voorbeeld van hoe strategische partnerschappen ons in staat stellen om collectief de cyberweerbaarheid te versterken”, aldus Clayton Inge, Director Strategic Partnerships & Alliances bij ESET in Nederland.

“Samen maken wij onze Managed Detection en Response dienstverlening toegankelijk voor het hart van de Rotterdamse haven, een cruciaal knooppunt in onze digitale en fysieke wereld, waarbij veilige afwikkeling 24×7 noodzakelijk is. We zijn trots om samen met FERM aan deze reis te beginnen, waarbij we samenwerking, kennisdeling en technologische vooruitgang inzetten om de digitale toekomst veiliger te maken.”

Portfolio met dienstverlening

“Met de steeds maar verdergaande digitalisering is cybersecurity en met name cyber resilience – weerbaarheid – een noodzakelijk onderwerp, wat steeds complexer is geworden”, zegt Evelien Bras, directeur van stichting FERM. “Dreigingen, detectie, monitoring, niemand kan het meer alleen. Daarom hebben we een portfolio ingericht waar onze participanten een deel van hun bijdrage gebruiken om diensten in te kopen. We zijn blij dat ook leveranciers van geavanceerde oplossingen – zoals ESET met hun MDR-model – onderdeel willen zijn van dat portfolio, zodat we eenvoudig kunnen schakelen.”

Over ESET

Al meer dan 3 decennia ontwikkelt ESET toonaangevende IT-beveiligingssoftware en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur en consumenten wereldwijd te beschermen tegen steeds complexere digitale bedreigingen. Inmiddels is ESET uitgegroeid tot het grootste IT-security bedrijf uit de Europese Unie met oplossingen variërend van endpoint en mobile security, tot encryptie en tweefactorauthenticatie.

ESET beschermt en monitort 24/7 op de achtergrond en werkt beveiliging in real-time bij om gebruikers veilig te houden en bedrijven zonder onderbreking te laten werken. Evoluerende bedreigingen vereisen een evoluerend IT-beveiligingsbedrijf dat veilig gebruik van technologie mogelijk maakt. Dit wordt ondersteund door ESETs R&D centra wereldwijd, die zich inzetten voor onze gezamenlijke toekomst. Ga voor meer informatie naar www.eset.com/nl.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht