De beveiliging van informatieoverdracht via het internet is van cruciaal belang voor elke organisatie. Knoeien met informatiekanalen heeft aanzienlijke financiële gevolgen en kan potentieel levensbedreigend zijn. Daarom zijn we in het laatste FERM Port Cyber Café van 2022 lekker gaan ‘nerden’ met quantum technology.

Quantum Technology: The Future Is Now!

De komst van de quantumcomputer is dichterbij dan je denkt. Niet voor niets waarschuwde de AIVD al in 2015 voor de juiste voorbereiding. Want data die nu voor langere tijd worden vastgelegd met behulp van een bestaand algoritme lopen het risico later alsnog gekraakt te worden met een quantumcomputer. Met andere woorden; ook de informatie die je nu versleutelt en die voor langere tijd beschermd moet blijven, is straks kwetsbaar. Gelukkig is er een nieuw type beveiligd quantumnetwerk dat meerdere gebruikers via een centrale hub met elkaar kan verbinden op een kosteneffectieve en schaalbare manier. En dat is precies waar we op 17 november ingedoken zijn.

De dienstverlening van FERM kosteloos uitproberen? Lees verder!

Het afluisteren van de communicatiesystemen tussen partijen kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, verstoring van de kritische bedrijfsvoering of fysieke schade. Een quantumcommunicatie-infrastructuur verzekert een onaftapbare verbinding en verbetert de logistieke ketens waarvan Rotterdam deel uitmaakt, en daardoor ook een vitale infrastructuur op het Europese continent. Naar aanleiding van de publicatie over onaftapbaar internet voor Rotterdamse haven door Delftse quantum technologie van onder meer TU Delft, QuTech, Port of Rotterdam, InnovationQuarter, Portbase en Quantum Delta NL is Chris in gesprek gegaan met Ingrid Romijn (TU Delft / QuTech), Erwin Rademaker (Havenbedrijf Rotterdam) en Dimitri van Esch (ABN-AMRO). Je kunt dat interessante gesprek in onderstaande video terugkijken!

Over de FERM Port Cyber Café’s

In de FERM Port Cyber Café’s duiken we met experts uit het vak in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied. Je vindt alle verslagen van de voorgaande edities op ferm-rotterdam.nl/port-cyber.

Tot slot delen we graag alvast de data voor de edities van 2023. Dat zijn de donderdagen 23 februari, 20 april, 22 juni, 28 september en 16 november. We houden je op de hoogte van de invulling van die bijeenkomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om onze uitnodigingen te ontvangen

Sluit je aan bij FERM

FERM als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk wordt mede mogelijk gemaakt door onze publieke partners, maar we staan ook FERM met onze participanten onder de bedrijven en organisaties die samen het Haven Industrieel Complex opmaken. Word nu lid van FERM en help jouw organisatie en de gehele keten in de Rotterdamse haven veilig te houden tegen cyberaanvallen.

Wat krijg je als participant van FERM?

  • cyberweerbaarheidsscans plus advies voor het verhelpen van kwetsbaarheden;
  • een drietal introductietrainingen cyber;
  • handvatten voor incident response planning en cybercrisisoefening;
  • voucher om (gezamenlijk) diensten in te kopen nav jouw behoefte;
  • toegang tot ons netwerk – de community – om samen de cyberweerbaarheid te verhogen;
  • actuele dreigingsinformatie, van zowel het NCSC als niet-overheidsorganisatie zoals de vrijwillige hackers van de DIVD (plus, dit omvat optioneel ook informatie specifiek op jouw IP-adressen of domeinnamen);
  • advies voor het afwenden van dreigingen; onze moderator gaat in op de grootste dreigingen in artikelen op het portal alsook op specifieke vragen van de participanten.

Ga deelnemen, word participant en help jouw organisatie in cyberweerbaarheid en tevens daarmee de gehele keten in haven en industrie veilig. Het is noodzakelijk tegen cyberdreigingen en de alledaagse risico’s van onze sterk gedigitaliseerde samenleving. En, nog mooier: je kunt het nu kosteloos uitproberen!

Lid worden? Laat dan hier je gegevens achter, of mail naar contact@ferm-rotterdam.nl.

VIND FERM OOK OP LINKEDIN  | TWITTER

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht