Nieuws & Agenda

news

Port Cyber Café 6 september: meld je aan

Ook in de zomer is het Havenbedrijf alert op cyberrisico's in de Rotterdamse haven. Het volgende FERM Port Cyber Café vindt plaats op donderdag 6 september en staat in het teken van cyber en de justitiële keten. 

news

Artificial Intelligence en cybersecurity

Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) worden gezien als misschien wel de grootste nieuwe stap in kwaliteit van leven (en overigens ook als de grootste bedreiging ervan, voor fans van Terminator en vergelijkbare doemscenario's).

news

Vacature: GEO-Dataspecialist bij Havenbedrijf Rotterdam

Vind jij technische gegevens van de Rotterdamse haven tot in de kleinste detail interessant, vind je het een uitdaging om samen te werken binnen een team van data- en  informatiespecialisten en word je ook enthousiast van een artikel over de mogelijkheden in

news

Blockchain: wat moet je weten?

Op een platform voor gedeelde kennis op het vlak van cybersecurity en informatieveiligheid is het uitleggen van een blockchain voor de meesten wellicht onnodig, maar we kunnen ons voorstellen dat er lezers zien voor wie het veelgehoorde begrip nog niet geheel duidelijk is.

news

SmartPort Summit 2018: 15 november

Save the Date: op donderdag 15 november organiseert SmartPort in Ahoy Rotterdam de SmartPort Summit 2018, een dag in het teken van de expositie van de vele lopende en reeds afgeronde projecten over energietransitie, digitalisering en automatisering van de logistiek en de maritieme infrastructuur.

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

news

5 slimme tips tegen cyberrisico's van binnenuit

Het zal niet veel lezers verbazen dat het grootste deel van beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten, en niet door technisch falen van ondersteunende systemen. De mens is daarmee de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen.

news

CFO heeft belangrijke rol in cybersecurity

De CFO van de (nabije) toekomst is zich bewust van zijn of haar belangrijke rol bij de cybersecurity van een organisatie en evolueert daarom naar een meesturende manager die in meerdere vakgebieden thuis is.

news

US-Cert Alert: meld je aan voor updates

Het National Cybersecurity and Communications Integration Center (of NCCIC, zeg maar het NCSC van de Verenigde Staten) heeft zich als doel gesteld om de risico's van cybersecurity en moderne communicatie te verkleinen.