Nieuws & Agenda

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

news

Havenbedrijf Rotterdam test autonoom varen met drijvend laboratorium

Het is niet de vraag of maar wanneer autonoom varen zijn intrede doet. Om de haven van Rotterdam voor te bereiden op de komst van autonoom varen, heeft het Havenbedrijf een patrouillevaartuig omgebouwd tot drijvend laboratorium waar data over onder meer bediening en vermogen wordt verzameld.

news

SmartPort Summit 2018: 15 november

Save the Date: op donderdag 15 november organiseert SmartPort in Ahoy Rotterdam de SmartPort Summit 2018, een dag in het teken van de expositie van de vele lopende en reeds afgeronde projecten over energietransitie, digitalisering en automatisering van de logistiek en de maritieme infrastructuur.

news

Rotterdam Experience Tour van start

Vandaag en morgen vindt de Rotterdam Experience Tour plaats. Elke twee jaar organiseert het Havenbedrijf Rotterdam dit evenement voor verladers, expediteurs en logistieke dienstverleners uit Duitsland en Oostenrijk.

news

Vacature: Digital Strategy Manager bij Havenbedrijf Rotterdam

Port of Rotterdam heeft de ambitie om ‘s werelds slimste haven te zijn en investeert in technologie voor zowel de Rotterdamse haven als internationaal. Ze ontwikkelt slimme digitale diensten voor de scheepvaart en gebiedsontwikkeling van het havengebied. 

news

SmartPort whitepaper over Smart Shipping

Wil je jezelf eens verdiepen in de ins & outs van smart shipping? SmartPort heeft in samenwerking met CGI, Havenbedrijf Rotterdam, Universiteit Twente en TU Delft een whitepaper gepubliceerd waarin recente ontwikkelingen op het gebied van autonoom varen worden besproken.

news

Cybercriminaliteit bij bedrijven thema van Week van de Veiligheid 2018

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. En omdat ondernemers ook steeds vaker geraakt worden door internetcriminaliteit, staat de Week van de Veiligheid dit jaar in het t