Nieuws & Agenda

News 16 augustus 2019

ECB getroffen door hack

De Europese Centrale Bank zag zich deze week gedwongen om na een hack een van haar websites te sluiten. Hoewel het om een 'minor incident' gaat, roept het vragen op over de staat van cybersecurity bij de ECB.

News 16 augustus 2019

'Fortinet vindt dat zeevaart haast moet maken met cybersecurity'

Cybersecurity is voor iedere bedrijfssector tegenwoordig een eerste levensbehoefte. Dit geldt ook voor de zeevaartsector. Niet alleen voor commerciële vrachtvaart, maar ook voor de zogeheten ‘superjachten’. Toch is de staat van cybersecurity volgens Fortinet binnen deze sector best zorgwekkend.

News 14 augustus 2019

3 jaar 'No More Ransom'

Het online platform ‘No More Ransom’, een initiatief dat gestart is bij de Nederlandse politie, bestaat drie jaar. Het pakt het probleem aan van criminelen die met software computers gijzelen en aan de slachtoffers losgeld vragen. De website is inmiddels internationaal actief.

News 11 augustus 2019

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

News 6 augustus 2019

Nieuwe ransomware Sodin profiteert van Windows-lek

Kaspersky-onderzoekers waarschuwen voor Sodin, een nieuwe variant van encryptie-ransomware die gebruikmaakt van een recent ontdekt zero-day-lek in Windows. Daarmee worden meer toegangsrechten verkregen voor geïnfecteerde systemen.