Nieuws & Agenda

news

'Storage Spoofing' in Tank Storage Magazine

"Whilst not a new phenomenon, fraudsters attempting to trick people out of significant sums of money are using more sophisticated techniques, prompting officials at the Port of Rotterdam to act," Jasmin McDermott reports in the new issue of Tank Storage Magazine, for which she spoke to our collea

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

news

Geslaagde crisisoefening Port Cyber Café

Vandaag vond in EIC Mainport Rotterdam opnieuw het Port Cyber Café plaats. Geen twee losse onderdelen deze keer, want de vijfde editie van onze periodieke bijeenkomsten stond volledig in het teken van een ‘table top’ crisisoefening, georganiseerd in samenwerking met Fox-IT.

news

31 maart: World Backup Day

Zaterdag 31 maart is World Backup Day. Niet heel handig dit kalenderjaar, een belangrijke 'cyberdatum' in het Paasweekend, maar toch goed om even stil te staan bij het idee achter het jaarlijkse event.

news

Veel zorgen om online privacy

Veel Nederlanders maken zich zorgen over hun privacy op internet. Ruim de helft (57 procent) van de ondervraagden in een recent onderzoek geeft aan bang te zijn dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen, zo meldt recruitmentbureau Brainnet.

news

Wat betekent de GDPR voor u en mij?

De komende drie maanden staan voor een cruciale periode in de internationale cybersecurity en informatieveiligheid. Bedrijven en overheden werken hard om zich voor te bereiden op de komst van de GPDR in mei.

news

5 tips voor veiliger mobiel internet

We zijn massaal afhankelijk geworden van onze smartphones, ook op het werk. Ga maar eens na hoeveel verschillende apps je op je telefoon gebruikt.