Nieuws & Agenda

news

Miljoenen apparaten kwetsbaar door lek in wifi

Belgische beveiligingsonderzoekers hebben een lek gevonden in het beveiligingsprotocol wat gebruikt wordt door WiFi, zo werd vandaag bekendgemaakt. Het beveiligingslek, 'KRACK' genaamd, zit in WPA2, de wereldwijde standaard voor het inloggen op wifi-netwerken.

event

Derde Port Cyber Café op 2 november in teken van Incident Respons

Op donderdag 2 november vindt de volgende editie van het FERM Port Cyber Café plaats. Thema van deze derde bijeenkomst is 'incident response': een georganiseerde richtlijn voor het aanpakken en managen van de nasleep van een datalek, beveiligingsincident of aanval.

news

Pas op voor 'storage spoofing'

In oktober verschijnt er op ferm-rotterdam.nl een serie artikelen over storage spoofing, een vorm van cybercrime die steeds vaker opduikt en waar we gezamenlijk preventief tegen op moeten treden. 

news

Alert Online Toolkit

Alert Online slaat de handen ineen met partners in de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap om Nederland online veiliger te maken. Van MKB-er tot multinational en van zorginstelling tot universiteit.

news

Verslag tweede Port Cyber Café: Awareness

In het verlengde van het 'Sta jij FERM'-seminar in Spijkenisse worden er periodiek bijeenkomsten onder de noemer Port Cyber Café georganiseerd. Sprekers en experts uit het vak duiken samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp van cybersecurity in de Rotterdamse haven.

news

De Integere Haven

De haven van Rotterdam is de grootste zeehaven van Europa. Een internationaal leidende positie waar maar liefst 180.000 mensen een rol in spelen. Een ‘integere haven’ is daarom cruciaal voor de kwaliteit van de dagelijkse bedrijfsvoering.

news

40ste Wereldhavendagen 1, 2 en 3 september

De veertigste editie van de Wereldhavendagen staan gepland op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september aanstaande - dat zal geen nieuws zijn. De kaartverkoop voor de vele excursies en activiteiten dat weekend is deze week gestart. (Foto: Anne Reitsma Fotografie).

news

Geslaagde eerste Port Cyber Café

Op donderdag 20 juli vond in Courzand in de Rotterdamse haven de eerste bijeenkomst van het FERM Port Cyber Café plaats. Een geslaagde pilot-editie van een nieuwe reeks bijeenkomsten rond thema’s uit de wereld van cybersecurity.

news

Waarschuwing: VSAT systemen slecht beveiligd

Op het internet verschijnen de afgelopen 48 uur meerdere signalen waar uit naar voren komt dat de VSAT systemen, gebruikt op grote schepen, slecht beveiligd zijn. Het VSAT systeem wordt o.a. gebruikt voor het versturen en ontvangen van maritieme berichten.

news

‘Mijn Online Identiteit’ voor veilig internet

In onze moderne samenleving is internet overal. Alledaagse handelingen in zowel werk- als privésferen vinden in toenemende mate online plaats. En dat is nog los van de steeds maar groeiende rol van sociale media.

news

Nederland 17e op ranglijst cybersecurity

Nederland staat op de zeventiende plaats op een internationale ranglijst voor cyberbeveiliging, de Global Cybersecurity Index (GCI). Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) van de Verenigde Naties.

news

Interview FERM-partner DCMR Milieudienst

Voor de ruim 1,2 miljoen inwoners van het Rijnmondgebied werkt de DCMR aan een schone en veilige leefomgeving. Daar hoort ook digitale veiligheid bij, want processen in het havengebied zijn ondertussen verregaand geautomatiseeerd.