Nieuws & Agenda

news

10.000 klachten na 6 maanden AVG

De Algemene verordening gegevensbescherming, ingevoerd in 2016 maar sinds mei 2018 officieel van kracht, is inmiddels een half jaar de bepalende wetgeving op het gebied van privacy.

news

'Twee derde consumenten doet organisatie in de ban bij datalek'

Opnieuw een groot datalek, opnieuw volop in de media: bij hotelketen Marriott-Starwood belandden de persoonsgegevens van maar liefst 500 miljoen klanten op straat. De vraag rijst of consumenten zich er nog iets van aantrekken, of dat we inmiddels 'datalekmoe' raken.

news

Waarschuwing: SamSam ransomware

De laatste dagen komt steeds meer informatie naar buiten over de SamSam ransomware aanvallen, die de afgelopen maanden veel slachtoffers hebben gemaakt. Via deze weg willen wij u informeren over de dreiging en over de mogelijke mitigaties.

news

Rapport CTIVD: 'Sleepwet gebrekkig ingevoerd'

De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) stelt in haar voortgangsrapportage vast dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) nog fundamentele stappen moeten zetten bij de invoering van de ni

news

Zorgelijke verschillen in houding cybersecurity tussen MKB en ICT

Er zit een groot verschil tussen hoe mkb-ondernemingen enerzijds en externe ICT-beheerders anderzijds aankijken tegen cybersecurity. Waar slechts 23 procent van het midden- en kleinbedrijf zich zorgen maakt over cybersecurity, geldt dat voor 60 procent van de ICT-beheerders en hun mkb-klanten.

news

Phishing: we ontkomen er niet aan

Het was in de voorbije weken onmogelijk om nieuwsberichten over phishing te vermijden in de media. Vrijwel dagelijks verschenen er items over deze vervelende vorm van cyberfraude en de vaak nare gevolgen.

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.