Nieuws & Agenda

news

Wat betekent de GDPR voor u en mij?

De komende drie maanden staan voor een cruciale periode in de internationale cybersecurity en informatieveiligheid. Bedrijven en overheden werken hard om zich voor te bereiden op de komst van de GPDR in mei.

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

news

5 tips voor veiliger mobiel internet

We zijn massaal afhankelijk geworden van onze smartphones, ook op het werk. Ga maar eens na hoeveel verschillende apps je op je telefoon gebruikt.

news

Webwereld test beste VPN-diensten van 2018

We weten dat mobiel internet via een gratis wifi-netwerk nooit de voorkeur heeft, en dat je bij een HTTP-omgeving altijd extra op moet letten. Een tip die we vaak geven voor veiliger internetgebruik, ook op kantoor of thuis, is werken met een VPN-verbinding. 

news

Responsible Disclosure en de Top Tien van zwakke plekken

De website van de Gemeente Rotterdam wordt maandelijks zo’n 16.000 keer aangevallen. En dat is slechts een gemiddelde, want het kan oplopen tot wel 100.000 pogingen in een drukke maand. Reden te meer om responsible disclosure (of RD)-beleid te voeren.

news

FERM en NCSC: op naar 's werelds best digitaal beveiligde haven

Het FERM-initiatief is medio 2016 in het leven geroepen en daarmee inmiddels ruim anderhalf jaar actief. Toch stond de afgelopen week bij ons in het teken van een eerste verjaardag: we vierden één jaar van samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum, NCSC. 

news

Port Cyber Café Agenda 2018

Het is inmiddels een beproefd concept: in de FERM Port Cyber Café’s duiken we samen met sprekers en experts dieper in een actueel onderwerp rondom cybersecurity in de Rotterdamse haven. De vierde editie op donderdag 18 januari stond in het teken van ketenbeveiliging.

news

Laat Je Niet Hack Maken

Hackers, wat zijn dat nou eigenlijk? En welke concrete bedreigingen zijn er in het dagelijkse (digitale) bestaan, ook los van onze verantwoordelijkheden op kantoor?

news

Video: Resilient Rotterdam

Rotterdam staat wereldwijd bekend als een stad met visie, lef en doorzettingsvermogen. Als een sterke, weerbare en veerkrachtige stad. Daar hoort een initiatief als Resilient Rotterdam bij.

news

Tankzwendel 'Storage Spoofing' rukt op

Storage Spoofing, de frauduleuze vormen van verkoop van niet-bestaande opslagcapaciteiten en voorraden van grondstoffen en materialen in terminals in het Rotterdamse havengebied, duikt helaas steeds vaker op. Nu FERM en Havenbedrijf Rotterdam een voorlichtingscampagne zijn gestart, zien we het on