Nieuws & Agenda

news

Ontwikkeling keurmerk Cybersecurity

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan de ontwikkeling van een keurmerk Cybersecurity. Het cyberkeurmerk moet meer zicht bieden in vakkundigheid en betrouwbaarheid van dienstverleners die cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven helpen vergroten.

news

Convenant cameratoezicht Haven Rotterdam

Vandaag hebben de Douane, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, de Zeehavenpolitie en het Havenbedrijf Rotterdam in het kantoor van de Douane aan de Laan op Zuid in Rotterdam het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ ondertekend.

news

Haven Cybermeldpunt in gebruik genomen

010 – 252 1005, het telefoonnummer van het Haven Cybermeldpunt, is vanavond in gebruik genomen. Het is bestemd voor alle bedrijven in het Rotterdams haven- en industriegebied.

news

Autonome schepen in 2030?

Halverwege de negentiende eeuw telde de bemanning van een vrachtschip zo'n tweehonderd man. Tegenwoordig werken er op de kolossale containerschepen nog maar tien tot twintig mensen. En rond 2030 moeten de eerste ‘spookschepen’ de oceanen oversteken. Volledig onbemand!

news

Onderzoek naar cybersecurity in de Rotterdamse haven

Deze week wordt er een start gemaakt met een veiligheidsonderzoek naar cybersecurity in de Rotterdamse Haven. Door toenemende afhankelijkheid van digitale systemen en technologieën is de behoefte aan strategisch inzicht in cybersecurity gegroeid en van groot belang voor bedrijven in de Rotterdams

news

Storage Spoofing Blacklist

In the FERM series on Storage Spoofing, we shed light on this form of cybercrime to raise awareness in the port area.

news

'Cybercrime wellicht grootste dreiging 2018'

“Cybercrime is meedogenloos, gaat onverminderd door en is waarschijnlijk niet te stoppen" - zo luidt de waarschuwing van James Lewis, directeur en senior fellow van het Technology and Public Policy Program in het Center for Strategic and International Studies.

news

Cybersecurity alliantie tussen publieke en private sector

Minister Ferd Grapperhaus sluit cybersecurity-alliantie met bedrijven om Nederland digitaal veilig te maken. De samenwerking tussen de Rijksoverheid, het bedrijfsleven en de wetenschap vormen de basis van de Nederlandse cybersecurity aanpak.

news

US-Cert Alert: meld je aan voor updates

Het National Cybersecurity and Communications Integration Center (of NCCIC, zeg maar het NCSC van de Verenigde Staten) heeft zich als doel gesteld om de risico's van cybersecurity en moderne communicatie te verkleinen.

news

ESPO 2018: een must voor de maritieme sector

Hoe ziet de zeehaven van morgen eruit? En wat is er nodig om klaar te zijn voor die toekomst? Dat zijn de belangrijkste vragen tijdens de ESPO Conference 2018. Aan Rotterdam de eer om het congres dit jaar te organiseren in de Onderzeebootloods op 31 mei en 1 juni.

news

AVG en de Functionaris voor de gegevensbescherming (FG)

Over een week is het 25 mei en is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) officieel van kracht. Als organisatie ben je als onderdeel van de nieuwe privacywetgeving mogelijk verplicht om een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen.