NCSC
News 30 november 2018

Cybersecurity samenwerkingsverband: stappenplan NCSC

Source: NCSC

ICT-structuren zijn sterk met elkaar verweven, stelt ook het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC). Dat maakt het noodzakelijk om samen te werken. Het NCSC heeft daartoe vier nieuwe handreikingen ontwikkeld.

Handreikingen cybersecurity samenwerkingsverband

Om snel dreigingen te kunnen herkennen is het uitwisselen van kennis, informatie en expertise van belang. Het NCSC heeft vier nieuwe handreikingen ontwikkeld die organisaties helpen bij het starten van een cybersecurity samenwerkingsverband voor een sector, regio of keten. 

"Publiek-private samenwerking is essentieel om de digitale weerbaarheid van Nederland te verhogen," schrijft het NCSC op de website. "Samenwerken met andere organisaties is cruciaal om stappen te zetten in het verhogen van de digitale weerbaarheid van uw organisatie. Er zijn de laatste jaren vele succesvolle samenwerkingsverbanden gecreëerd door het NCSC en zijn partners binnen de Rijksoverheid en de vitale infrastructuur. De geleerde lessen vormen de basis voor deze handreikingen."

De handreikingen zijn in samenwerking met het Digital Trust Center (DTC) tot stand gekomen en zijn bedoeld om een extra impuls te geven aan één van de doelstellingen van de Nederlandse Cybersecurity Agenda om te komen tot een landelijk dekkend stelsel van cybersecurity samenwerking.

Kijk voor meer informatie op ncsc.nl/samenwerking. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de opties 'Ik wil beginnen met samenwerken' en 'Ik werk al samen en wil doorontwikkelen'.

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN