Hack Den Haag
News 14 november 2018

Cybersprint organiseert nieuwe editie 'Hack Den Haag' op 22 november

Cybersprint organiseert op donderdag 22 november de 'Hack Den Haag'-challenge in het stadhuis van de hofstad, waar hackers worden uitgenodigd om bij de gemeente in te breken. Digitaal, uiteraard.

De 'Hack Den Haag'-challenge werd een jaar geleden voor het eerst georganiseerd, toen als afsluiting van de Cyber Security Week en onder de naam 'Bug Bounty Challenge'. Ruim dertig ethical hackers probeerden de ICT-systemen van gemeente Den Haag te hacken. De gemeente organiseerde deze unieke kans in samenwerking met Cybersprint om haar systemen te laten testen op mogelijke onveiligheden.

Na drie uur hacken bepaalde de jury, bestaande uit juryvoorzitter Ancilla van der Leest (Privacy expert), Pieter Jansen (CEO Cybersprint), Thijs Bosschert (Incident Response & Security Professional) en Marijn Fraanje (CIO Gemeente Den Haag) de winnaars in de verschillende categorieën van de Bug Bounty Challenge 2017. 

Er zijn destijds overigens een paar mogelijke zwakke punten in de systemen gevonden, maar het is geen enkele hacker gelukt echt in de gemeentelijke ICT door te dringen. De gemeente Den Haag is de eerste gemeente die haar systemen op deze manier openstelde, en doet later deze maand graag mee aan het vervolg. 

Hack Den Haag 2018

De nieuwe editie van Hack Den Haag vindt plaats op donderdag 22 november, van 9.00 tot 16.30 uur in The Hague City Hall. De Challenge is deze keer groter opgezet, waardoor er meer tijd is en bovendien meer prijzen te verdienen zijn. De specifics van de wedstrijd worden gedurende het evenement uit de doeken gedaan en zijn afhankelijk van het Responsible Disclosure-beleid en de Data Protection Declaration van Den Haag.

Aanmelden kan tot 20 november. Kijk voor meer informatie op de website van Cybersprint.

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN