FERM en NCSC

FERM en NCSC: op naar 's werelds best digitaal beveiligde haven

FERM
- 5 February 2018

Het FERM-initiatief is medio 2016 in het leven geroepen en daarmee inmiddels ruim anderhalf jaar actief. Toch stond de afgelopen week bij ons in het teken van een eerste verjaardag: we vierden één jaar van samenwerking met het Nationaal Cyber Security Centrum, NCSC. 

De digitalisering van processen door inzet van robots en IT-systemen biedt grote voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Hoe houden we het veilig? Om de bewustwording over cyber security en resilience in de Rotterdamse haven te verhogen, is de rol van Port Cyber Resilience Officer in het leven geroepen, als onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma dat we inmiddels kennen als FERM. Ook het NCSC is hiervan een belangrijke en betrokken partner, bijvoorbeeld in de gezamenlijke oefening in november: CyberNautics2017.

Uiteraard zet het NCSC die samenwerking in 2018 voort om de successen een vervolg te geven, de cyberweerbaarheid in het havengebied te verhogen en zo samen met alle partners de Rotterdamse haven de best digitaal beveiligde haven ter wereld te maken!