FERM Port Cyber Café
News 1 september 2020

FERM Port Cyber Café op 17 september: digitale bijeenkomst over legacy systemen

Op 17 september aanstaande komen we weer samen voor een nieuwe editie van het FERM Port Cyber Café. Helaas nog altijd niet fysiek, maar netjes digitaal via het scherm.

Het Port Cyber Café staat deze keer in het teken van legacy systemen en het up-to-date houden van IT en OT. Alom bekend is het advies om je software regelmatig te updaten met de laatste versie, of in goed Rotterdams ‘niet lullen maar patchen’. Maar waar standaard kantoorautomatisering en IT-toepassingen regelmatig nieuwe versies van hun software uitbrengen, is de keuze voor OT zoals besturingssystemen vaak eenmalig en/of specifiek voor de toepassing ontwikkeld. Daardoor kunnen nieuwe en oudere technologie door elkaar heen gaan lopen. Welke risico’s ontstaan er, en hoe kan je daar effectief mee omgaan?

Discussie

Als gasten zijn er weer enkele experts uitgenodigd om je over dit thema inhoudelijk bij te praten. Onze vaste moderator Chris van ’t Hof gaat met hen in gesprek aan de hand van enkele stellingen. Het doel is om er een interactieve sessie van te maken, dus met alle gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Details

Datum: donderdag 17 september
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

Aanmelden Port Cyber Café

We hopen je op donderdag 17 september van harte welkom te heten. Aanmelden kan per e-mail via ons Port Cyber-adres: aanmelden@ferm-rotterdam.nl. Je ontvangt voor 17 september de juiste link om deel te nemen.

Over FERM en de Port Cyber Cafés

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden.

De FERM Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied te duiken. Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/port-cyber.