Port Cyber Café 23 mei
News 14 mei 2019

FERM Port Cyber Café op donderdag 23 mei in Brasserie La Cocotte, Hoogvliet: cyberincidenten

Op donderdag 23 mei 2019 komen we vanuit FERM weer samen voor een nieuwe editie van het Port Cyber Café. De bijeenkomst zal deze keer plaatsvinden in Brasserie La Cocotte, gelegen op het bedrijventerrein De Gadering in Hoogvliet.

Het FERM Port Cyber Café zal in het teken staan van cyberincidenten: hoe kunnen we onze organisatie met een effectieve aanpak zo goed mogelijk voorbereiden op cyberincidenten? Of beter nog, hoe kunnen we ze voorkomen? Er zijn momenteel namelijk verschillende manieren om cybergerelateerde incidenten te melden. Een belangrijke voorwaarde om effectief te kunnen leren van die incidenten is dat kennis over de casus en de geleerde lessen daaruit breed moet kunnen worden gedeeld met andere partijen, maar dat blijkt in de praktijk een lastige opgave te zijn. De komende bijeenkomst hebben we daarom de volgende interessante onderwerpen gepland:

Wat gebeurt er op de digitale snelweg van onze virtuele havenwereld?

SprekerMartin van den Bosch van Politie Eenheid Rotterdam

Hoe kunnen we ons op een redelijk eenvoudige manier nog beter beschermen tegen enkele veelvoorkomende kwetsbaarheden rondom webportals en zakelijk internetgebruik? Daarbij zal – onder voorbehoud – tevens een korte toelichting worden gegeven door een bedrijf dat momenteel veelvuldig te maken heeft met de gevolgen van ‘spoofing’, waarbij niet bestaande goederen via een nepwebsite zijn verhandeld met fysieke gevolgen aan de poort. (zie ook ferm-rotterdam.nl/storage-spoofing).

Het belang van het veiligstellen van digitale sporen

Spreker: Maaike Hielkema van NFIR - Nederlandse Forensische Incident Response

NFIR is een digitaal forensisch onderzoeksbureau. Ze komen in actie bij cyberincidenten en verdachte situaties (afpersing, fraude, diefstal, misdrijf, datalek). Digitaal forensisch onderzoek is afhankelijk van het beschikbaar hebben van loggegevens. Onderzoeker Maaike Hielkema zal aan de hand van een aantal spraakmakende cases vertellen hoe forensisch onderzoek werkt en waarom het zo belangrijk is om voldoende loggegevens voorhanden te hebben. Kortom: een spannend verhaal hoe enen en nullen kunnen bijdragen aan een sluitend bewijs of je juist kunnen vrijspreken!

Aanmelden voor de bijeenkomst op 23 mei kan via aanmelden@ferm-rotterdam.nl

FERM Port Cyber Café
Datum en tijdstip: donderdag 23 mei, 16.00 - 18.00 uur (inloop 15.45 uur)
Locatie: Brasserie La Cocotte, Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC, Hoogvliet Rotterdam

Let op: deze bijeenkomst vindt plaats in Brasserie La Cocotte, niet in Theater Walhalla zoals eerder vermeld.

Over de FERM Port Cyber Café's

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het bewustzijn bij bedrijven over cyberrisico’s te verhogen om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden. De Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied te duiken.

In maart 2017 organiseerden FERM de eerste bijeenkomst voor haar achterban, het 'Sta jij FERM?'-seminar in Spijkenisse. Sindsdien organiseren we periodiek de FERM Port Cyber Café's, waar we met diverse experts en onze vaste moderator Chris van 't Hof een actueel onderwerp uit de wereld van cybersecurity bespreken. Op ferm-rotterdam.nl/port-cyber vind je alle actuele informatie over recente en aanstaande edities.

VIND FERM OOK OP LINKEDIN | TWITTER | FACEBOOK |