Floating Lab
News 11 december 2018

Floating Lab Rotterdam genomineerd voor Strategic Sourcing Award 2018

Source: Port of Rotterdam

Het Floating Lab Rotterdam-project, een samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam, de Haagse Hogeschool en CGI, is genomineerd voor de Strategic Sourcing Award 2018 in de categorie Digital Enablement Ecosystem. 

Samen met twee andere genomineerden strijden deze drie samenwerkende partijen om de award die tijdens de jaarlijkse OM Dinner Show op donderdag 13 december aanstaande wordt uitgereikt. Deze prijsuitreiking voor strategische ICT-projecten is een initiatief van ICT-media.

Floating Lab Rotterdam

Het havenbedrijf Rotterdam heeft een voormalig patrouillevaartuig (RPA3), het zogenaamde floating lab, voorzien van camera’s, sensoren en meetapparatuur. Zo wordt data verkregen over weer- en wateromstandigheden, over de bediening, het vermogen en de motor van het vaartuig. Door deze data beschikbaar te stellen aan het bedrijfsleven en onderwijs kan verder onderzoek gedaan worden naar de komst van autonoom varen en kan de Rotterdamse haven zich verder voorbereiden op de komst ervan.

De eerste samenwerking voor het uitwisselen van data uit het drijvende laboratorium is inmiddels getekend met Captain AI. Zij voegen kunstmatige intelligentie toe aan de data, waardoor ze computers opleiden tot kunstmatige kapiteins die zelfstandig door de haven kunnen varen. | Lees meer

Lees ook het artikel dat deze week op Computerweekly.com verscheen:
'Port of Rotterdam uses floating lab to learn about automation in harbour'.

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN