Hack Den Haag 2018
News 22 november 2018

Gemeente Den Haag geslaagd in tweede Hack-challenge Cybersprint

Source: Cybersprint

Op donderdag 22 november hebben 45 hackers tijdens ‘Hâck Den Haag’ de ICT-systemen van de gemeente en een aantal van haar leveranciers onder vuur genomen. Dat schrijft Cybersprint na een geslaagde tweede editie van de jaarlijkse challenge. Het initiatief van de gemeente en het Haagse cybersecuritybedrijf Cybersprint heeft als doel om de digitale omgeving van gemeente en leveranciers te testen op kwetsbaarheden.

Diverse bekende hackers namen deel aan de uitdaging, maar niemand kon de systemen penetreren, zo meldt de organisatie. De deelnemers wisten een aantal 'bugs' te vinden, maar de gemeente kwam steeds met een oplossing. Geen van hen is erin geslaagd om echt door te dringen tot het netwerk, noch tot de leveranciers.

Hâck Den Haag 2018

In het kader van Hâck Den Haag werd het Atrium van het stadhuis omgebouwd tot een ‘hackers dome’. De Challenge was deze keer groter opgezet, waardoor er meer tijd is en bovendien meer prijzen te verdienen zijn. Ook werden andere gemeenten en overheidsinstanties uitgenodigd om te ervaren hoe hackers en gemeenten kunnen samenwerken, middels een rondleiding en presentatie van Jeroen Schippers, CISO van gemeente Den Haag en projectleider van ‘Hâck Den Haag’. 

Gemeenteraadslid Guernaoui heeft aan het eind van de middag prijzen in drie categorieën toegekend. De winnaar in de categorie 'meest geavanceerde hack' was Peter Geissler. Hij won ook de eerste prijs in de categorie 'meest impactvolle hack'. Team iProteq was de winnaar in de categorie 'meest verrassende hack'.

"We zijn er trots op dat we weer zoveel getalenteerde hackers hebben mogen ontvangen", aldus Pieter Jansen, CEO van Cybersprint, op de eigen website. "Het doel van de competitie is bereikt. De gemeente kan deze inzichten nu gebruiken om hun digitale veiligheid te versterken."

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN