Digital Trust Center
News 11 september 2020

Gratis MKB Phishingtest van het Digital Trust Center

Source: Digital Trust Center

Cybercriminaliteit was de laatste jaren al een explosief groeiend probleem, maar is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar, blijkt uit onderzoek. Het Digital Trust Center (DTC) is daarom een actie gestart om in de komende periode 1000 phishing testen gratis beschikbaar te stellen voor MKB'ers. 

Met name thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op phishing. Thuisnetwerken en privé laptops zijn slecht beveiligd, bovendien is men thuis eerder geneigd om onoplettend te zijn. Cybercriminelen spelen hier handig op in. Iedereen die een e-mailadres heeft, loopt het risico om slachtoffer te worden van phishing.

| lees ook onze tips over veilig thuiswerken op ferm-rotterdam.nl/thuiswerken

Digital Trust Center geeft 1000 phishing testen weg

Er valt veel te winnen door je bewust te worden van de aanpak die cybercriminelen hanteren, want een kwart van de werknemers herkent een standaard phishing mail niet en maken de onderneming kwetsbaar voor cyberaanvallen. Het Digital Trust Center zal dit jaar aan 1000 mkb-bedrijven een gratis phishing test weggeven. Werknemers worden in overleg met de aangemelde bedrijven onderworpen aan een anonieme, digitale test met als doel de veiligheid en cyberweerbaarheid van de eigen organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. De test wordt uitgevoerd door een hierin gespecialiseerd IT-bedrijf.

Meedoen is gratis en vrijblijvend

Is jouw cybersecurity goed geregeld of staan jouw ramen en deuren nog wagenwijd open? Ben je benieuwd naar de cyberweerbaarheid van jouw organisatie? En wil jij je ook online veilig voelen? Doe gratis mee aan de MKB Phishing test en registreer je belangstelling via onze partner Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland: https://www.rpcnh.nl/gratis-mkb-phishingtest/.

We zien aan de cijfers dat het MKB vaker dan gemiddeld slachtoffer is. Daarom is het belangrijk om daar een goed beeld op te krijgen. Om onderzoek te kunnen doen, cijfers te vergelijken en inzicht te verkrijgen, is het noodzakelijk dat er meer dan 400 ondernemingen zich aanmelden.

Na afloop van de test ontvang je een rapportage. Met deze rapportage krijg je inzicht in de digitale weerbaarheid van je onderneming. Een ander resultaat is dat je medewerkers alerter zijn op phishing en valse e-mails leren te herkennen.

Voorwaarden en goed om te weten:

  1. Je bedrijf bestaat uit 8 tot 250 medewerkers, die een zakelijk e-mailadres gebruiken
  2. Er zijn ten minste 400 aanmeldingen bij het DTC binnengekomen.
  3. Je kunt na je registratie nog beslissen niet mee te doen.
  4. Er komt niets in jouw systeem, er wordt niets geïnstalleerd
  5. Er spelen geen commerciële belangen, deelname is gratis.

Wil je ook weten hoe je bedrijf ervoor staat? Maak je belangstelling kenbaar via deze link op de website van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (www.rpcnh.nl).

De MKB Phishing Test is een initiatief van Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) en Platform Veilig Ondernemen (PVO).