ESPO Award - fotocredit ESPO

Havenbedrijf Rotterdam wint ESPO Award 2018 | Duitse media op bezoek

- 14 November 2018

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de ESPO Award 2018 gewonnen, een jaarlijkse prijs van de European Sea Ports Organisation. De jury vond dat het Havenbedrijf het beste programma heeft om van de haven de meest aantrekkelijke werkomgeving voor iedereen te maken. Fotocredit: ESPO.

ESPO

De ESPO of Europese Zeehavensorganisatie is een internationale vereniging die wordt vertegenwoordigd door havenautoriteiten, -verenigingen en -diensten van de zeehavens van lidstaten van de Europese Unie, en Noorwegen. ESPO zorgt ervoor dat zeehavens vertegenwoordigd zijn in de EU, door de gemeenschappelijke belangen van haar leden in heel Europa te verdedigen. Ook houdt de organisatie zich bezig met relaties met Europese belanghebbenden in de haven- en maritieme sector.

De ESPO Award werd in 2009 opgericht en heeft als doel om innovatieve projecten van Europese havenautoriteiten te bevorderen, die de maatschappelijke integratie van havens en de nauwe banden met steden en de bredere gemeenschap waarin zij zich bevinden te verbeteren.

ESPO Award 2018

De jury van ESPO waardeerde de manier waarop in Rotterdam de verbinding wordt gezocht tussen haven, stad en de regio op het gebied van arbeidsmarkt, goede werkomstandigheden en de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. In de finale nam Rotterdam het op tegen North Sea Port (Vlissingen-Gent), de Port of Tallinn en de Associated British Ports. “De jury is met name onder de indruk van de strategische visie, de toewijding en de investering van het Havenbedrijf Rotterdam om het werken in en om de haven toekomstbestendig te maken”, aldus juryvoorzitter Pat Cox.

Henk de Bruijn, manager social & labour affairs bij het Havenbedrijf Rotterdam, reageerde verheugd. “Deze Award is voor ons de erkenning dat we op de goede weg zijn met ons 'People in and around Ports'-programma. Ik zie het als extra motivatie om onze ambities op het vlak van sociale innovatie nog verder te ontwikkelen. We hopen hiermee ook een inspiratiebron te zijn voor andere Europese havens. Uiteindelijk zullen we het toch gezamenlijk moeten doen.”

Duitse media op bezoek in Havengebied

In gerelateerd nieuws, althans bezien vanuit de internationaal leidende rol van Rotterdam als maritieme hoofdstad van Europa, hebben Het Havenbedrijf en Rotterdam Partners afgelopen week een tweedaagse persreis georganiseerd om de grootste haven van Europa en haar vele innovatieve bedrijven beter in de kijker te spelen bij toonaangevende Duitse media.

Duitsland is Nederlands belangrijkste handelspartner. In 2015 bedroeg de export bijna € 100 miljard, de import bijna € 65 miljard. De haven van Rotterdam is een belangrijke schakel in deze handelsrelatie, met uitstekende achterlandverbindingen via rivier, spoor, weg en pijplijn naar het Duitse achterland. Tijdens de eerste dag werden bezoeken gebracht aan deepsea containerterminal ECT en offshore dienstverlener Sif Group op de Maasvlakte. Dag twee van de persreis stond in het teken van maritieme innovaties van bedrijven in het Rotterdam Makers District, zoals Port XL, Jules Dock en Temporary Works Design.

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN