PCC 12 op 12 september
News 22 augustus 2019

Meld je nu aan voor Port Cyber Café 12 op donderdag 12 september: IT meets OT Part II

Op donderdag 12 september 2019 komen we vanuit FERM weer samen voor een nieuwe editie van het Port Cyber Café in Brasserie La Cocotte, gelegen op het bedrijventerrein De Gadering in Hoogvliet.

Deze keer gaat het Port Cyber Café verder met de relatie tussen ICT en de fysieke infrastructuur (‘operations technology’): ‘IT meets OT’. Dit belangrijke thema is in het voorjaar al eerder aan bod geweest en krijgt nu een vervolg. In dit tweede deel hebben wij weer een aantal interessante onderwerpen voor jullie.

Succesvol implementeren van cybersecurity in Industriële Automatisering

Door: Koos van der Spek van Verdonck, Klooster & Associates

Er zijn veel standaarden en best practices voor cybersecurity waardoor het lastig is om de juiste keuzes te maken. Hoe pak je een succesvolle implementatie aan? Welke standaarden of best practices kies je bij de toenemende integratie van OT met IT? Hoe passen die het beste op jouw organisatie en hoe pak je dat aan? Koos van der Spek geeft vanuit zijn jarenlange praktijkervaring in een interactieve sessie inzicht in antwoorden op deze en andere vragen om succesvol security te implementeren ten aanzien van OT én IT.

Praktijkvoorbeeld: het 'cyber secure' krijgen van een windmolenpark

Door: Ivonne Moeskops van Legian

​​​​De presentatie gaat over werkzaamheden en ervaringen in de praktijk rondom de inrichting van de IT- en OT-infrastructuur securitybeleid en de maatregelen bij een nieuw Windpark bedrijf, dat momenteel het grootste werkende windpark in het Nederlandse deel van de Noordzee heeft (85 km ten noorden van onze kust). In de presentatie zullen de cybersecurity aspecten aan bod komen tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia waaronder de start en oplevering van de twee offshore windparken van het bedrijf (1), de security aspecten tijdens de projectfase (2) en na oplevering nu de twee offshore windparken in productie zijn (3). Het beveiligen van het IT- en OT-netwerk en devices (SCADA, PLC) wordt hierin meegenomen.

Dit alles weer onder begeleiding van onze moderator Chris van ’t Hof. 

Details

Locatie: Brasserie La Cocotte, Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet
Inloop vanaf 15.45 uur, start 16.00 en einde 18:00 uur

Wijziging e-mailadres voor aanmelden

We hopen je op donderdag 12 september van harte welkom te heten. Aanmelden kan per e-mail via ons nieuwe e-mailadres speciaal voor de Port Cyber Cafés: aanmelden@ferm-rotterdam.nl

                                Lees ook het verslag van de vorige editie: Cyberincidenten 

Over FERM en de Port Cyber Cafés

FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma. Doel van het programma is het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven en het verhogen van het bewustzijn met betrekking tot cyberrisico’s om zo de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden. De FERM Port Cyber Cafés zijn bedoeld om met experts uit het vak samen in een informele setting dieper in een actueel onderwerp rond cybersecurity in het Rotterdamse Havengebied te duiken.

VIND FERM OOK OP LINKEDIN | TWITTER | FACEBOOK |