onderzoek transport en logistiek
News 18 april 2019

Onderzoek Cybersecurity in transport en logistiek: vul de vragenlijst in voor 30 april aanstaande

Eerder vandaag publiceerden we een uitgebreid verslag van de SmartPort Communitysessie Cybersecurity die afgelopen dinsdag plaatsvond. In dat verslag hadden we onder meer aandacht voor een lopend onderzoek dat we bij dezen nog eens extra uit willen lichten, want de mogelijkheid om via een vragenlijst jouw input te leveren loopt deze maand af.

Cybersecurity in transport en logistiek

TNO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), SmartPort, Air Cargo Netherlands (ACN), Havenbedrijf Rotterdam, Cargonaut en REQON Security gaan met een scan de kwetsbaarheden binnen de logistieke keten in kaart brengen. Daarmee zetten ze een volgende belangrijke stap in de verbetering van de cybersecurity van deze keten. Het project moet  het bewustzijn van het belang van cybersecurity verhogen en concrete handvatten bieden om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren. Je kunt ook jouw organisatie en andere bedrijven in de logistieke sector helpen een stap voorwaarts te zetten in cybersecurity door de ontwikkelde vragenlijst in te vullen. Dat kan via deze link. Invullen kan tot en met 30 april aanstaande.

De vragenlijst is gericht aan CEO’s, CISO’s en (IT-)medewerkers die werken aan de verbetering van de cybersecurity van de organisatie en geeft na iedere set van gemiddeld 4 vragen een tip om de cybersecurity van je organisatie te verbeteren. De resultaten worden begin 2020 verwacht in de vorm van best-practices en concrete handvatten om de cybersecurity van bedrijven in de logistieke keten te verbeteren. Deze worden uiteraard ook via dit platform verspreid.

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN | FACEBOOK