social media phishing
News 2 juli 2019

Onderzoek: social media phishing neemt toe

Hackers bedienen zich steeds vaker van social media om bedrijven aan te vallen. Het aantal aanvallen afkomstig van social media accounts is met maar liefst 43 procent toegenomen, blijkt uit het rapport '2019 Current state of cybercrime' van RSA.

Gebruikers vallen vaak ten prooi aan sociale media-gerelateerde programma's omdat ze het gevoel hebben dat ze kunnen vertrouwen op berichten die afkomstig zijn van hun 'geverifieerde' connecties, stelt securitybedrijf KnowBe4. Slachtoffers beseffen niet dat hackers door middel van scrapen en social engineering persoonlijke informatie hebben bemachtigd en dat ze worden doorverwezen naar een landingspagina die er bijna als echt uitziet.

"Sociale-mediaplatformen zijn gemeengoed geworden, maar veel gebruikers zijn zich niet bewust van de risico's die het gebruik van verschillende platformen met zich meebrengt", aldus Stu Sjouwerman, CEO, KnowBe4. "Ze zijn ook moeilijker te reguleren in een kantooromgeving, omdat werknemers vanaf hun telefoon of zelfs hun werkcomputer toegang hebben tot sociale media. Trainingen en tests zijn daarom noodzakelijk voor het verhogen van het veiligheidsbewustzijn op het gebied van social media.’’

           Lees ook onze tips om met phishing om te gaan

VIND FERM OOK OP  TWITTER | LINKEDIN | FACEBOOK