One Conference 2020
News 12 augustus 2020

One Conference 2020: online programma op 29 september

Ook de One Conference is overgestapt op een digitaal alternatief. Sinds 2013 is Nederland gastland van deze bijeenkomst in Den Haag, voor veel mensen uit de technische cybersecuritygemeenschap een van de 'must-bezoek-conferenties' wereldwijd. Gezien de huidige tijden wordt er deze keer online content aangeboden, met een beperkt maar interessant programma. Dat zal plaatsvinden op dinsdag 29 september vanaf 13.00 uur.

One Conference

Het NCSC, het ministerie van EZK en de gemeente Den Haag organiseren jaarlijk de internationale One Conference. Deze conferentie heeft als doel om de uitwisseling van kennis en ideeën in de internationale cybersecurity gemeenschap mogelijk te maken. Een conferentie met niet alleen de focus op louter cybersecurity, maar ook op de economische kansen die het cyberdomein biedt, aansluitend op de gekozen aanpak voor de versterking van onze nationale cybersecurity.

De One Conference is normaal gesproken een tweedaagse conferentie en bestaat dan uit een plenair programma, diverse breakout sessies en een Innovatievloer. Technische onderwerpen zoals malwaredetectie, incidentbestrijding, rechtshandhaving en minder technische onderwerpen, zoals publiek-private samenwerking of governance, komen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan onderzoek uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Gezien de huidige omstandigheden zal het programma digitaal ingevuld worden en is de One Conference geen tweedaagse bijeenkomst, maar een webinar op 29 september. 

Programma 29 september

Het volledige programma wordt in de loop van deze maand bekendgemaakt, maar de organisatie heeft alvast laten weten dat Zoom Video Communications en crypto-veteraan Bruce Schneier al heeft bevestigd zich op het virtuele podium te zullen melden. Bovendien zal er na de keynote een gelegenheid zijn om andere One-deelnemers te ontmoeten in de online omgeving.

"Een van de doelstellingen van de One Conference is het uitwisselen van kennis. Daartoe lanceren we ook een 'e-magazine'. Het 'e-magazine' biedt een selectie van de oproep voor presentaties en bevat artikelen, video's en een podcast. Het volledige programma wordt binnenkort op de website aangekondigd."

Het programma start op dinsdag 29 september om 13.00 uur. De online registratie om je aan te melden start op maandag 31 augustus, en sluit op maandag 28 september. Kijk voor meer informatie en latere updates van het programma op one-conference.nl

Lees ook Cyber Safe Havens op 6 oktober: webinar digitale weerbaarheid havens