Erasmus Education Lab

Rotterdam is een Education Lab rijker

- 29 November 2018

Studenten, docenten en onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) hebben deze maand het Education Lab geopend, het kloppend hart van de Community for Learning & Innovation.

Het nieuwe lab geeft met verschillende geavanceerde opnamestudio's, werkplekken en een podium ruimte aan studenten, docenten, en onderzoekers om samen te werken aan onderwijsinnovaties op de EUR.

Education Lab

Het Education Lab krijgt verschillende functies. Het gebruik van het lab kan hierdoor naar de behoeften van de community worden afgestemd. Zo zijn er verschillende flexplekken geschikt voor kleinschalig overleg (tot tien personen), whiteboard sessies en didactische trainingen, is er een tribune die gebruikt kan worden voor activiteiten tot vijftig personen, zijn er informatieschermen aan de buitenwanden van de opnamestudio, bijvoorbeeld om informatie te tonen over aankomende events, en heeft het lab diverse informele ontmoetingsplaatsen. 

In de studio-omgeving van het Lab is onder meer een grote opnamestudio te vinden, geschikt voor het maken van opnames met en zonder publiek. Denk aan het opnemen van kennisclips, het produceren van MOOCS, het opnemen van een kleinschalige talkshow met eventueel live verbindingen, en het uitzenden webcasts. Daarnaast zijn er twee do-it-yourself booths waarin zelfstandig content opgenomen kan worden, is er voorzien in een regie- en montageruimte en is er plaats voor visagie. 

Meer informatie is te lezen op de website, waar je ook een rondleiding van de nieuwe faciliteiten vindt.

VIND FERM OOK OP FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN