Kade van de Toekomst
News 7 mei 2019

SmartPort impactverhalen: Kade van de Toekomst

"Waar heeft SmartPort kunnen bijdragen aan versnelling van innovatie? Wat hebben we kunnen betekenen voor u en uw bedrijf? Waar liggen de nieuwe onderzoeksvragen?" Dat en meer vraagt het team van SmartPort zich hardop af op de eigen website. Het initiatief vierde afgelopen maand het vierjarig bestaan en deelt daarom vier maanden lang iedere maand een zogeheten impactverhaal om uit de doeken te doen wat SmartPort zoal voor de Rotterdamse haven betekent. 

SmartPort initieert en financiert wetenschappelijk onderzoek voor het havenbedrijfsleven. De uitdagingen zijn samen met de partners onderverdeeld in verschillende aandachtsgebieden. Samen met die partners wordt kennis ontwikkeld om van Rotterdam de Smartest Port te maken. SmartPort is ook een van de partners van het Havenbedrijf en FERM in een onderzoek naar cybersecurity in de Rotterdamse Haven, waarover later meer. 

In april, de eerste maand waarin het jubileum centraal staat, werd er aandacht besteed aan Truck Platooning (PDF). Deze maand delen ze graag het tweede impactverhaal van SmartPort; over de Kade van de Toekomst.

Kade van de Toekomst

"Stel je voor dat fysieke inspectie van kades tot een minimum worden gereduceerd. Sensoren monitoren de conditie van de kade en bepalen of je meer goederen of grondstoffen kan opslaan op de kade. De kade communiceert met autonome schepen en waarborgt veilige en efficiënte aanmering. Dit lijkt toekomstmuziek, maar de eerste stappen zijn al gezet."

Lees hier het hele impactverhaal (PDF) van SmartPort over Kade van de Toekomst.

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN | FACEBOOK