In de voorbije maanden zijn opnieuw diverse ondernemers in het Rotterdamse havengebied getroffen door voorvallen van storage spoofing. Vlak voor de kerstvakantie kwam er een zaak aan het licht waarbij een slachtoffer voor ruim 100.000 euro gedupeerd raakte, door een aanbetaling te doen op een in Rotterdam aangeboden voorraad die in de praktijk niet bleek te bestaan. Ook werden er twee deals, waarbij maar liefst 70 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid was, net op tijd gestopt. 

Incidenten met storage spoofing gaan om ongelofelijke bedragen, en er is helaas te vaak succes. Uiteraard werken we samen met de politie om deze vorm van oplichting aan te pakken. Later deze maand gaan we bij ze op bezoek om je meer tekst en uitleg te kunnen geven over de actuele ontwikkelingen. Wie nog niet bekend is met het begrip Storage Spoofing verwijzen we graag naar onderstaande alinea, en naar de artikelenreeks op ferm-rotterdam.nl/storage-spoofing.

Over Storage Spoofing

Storage Spoofing is een verzamelterm die we bedacht hebben voor alle vormen van verkoop van niet-bestaande opslagcapaciteiten en voorraden van grondstoffen en materialen in terminals in het Rotterdamse havengebied.

De doelgroep van deze variant van fraude zijn in de eerste plaats de (inter)nationale bedrijven die in het havengebied opslag hebben óf zoeken en alle potentiële kopers van de handel die onder valse voorwendselen vanuit die terminals aangeboden wordt, maar in de praktijk niet blijkt te bestaan. Daarnaast zijn bedrijven die zelf opslagterminals in het havengebied hebben potentieel slachtoffer van deze vorm van fraude, omdat hun naam en netwerk door cybercriminelen misbruikt kan worden.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/storage-spoofing.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.

En wist je dat je als participant mee kunt doen aan onze cybercrisistrainingen in mei en Cybernautics-FERM in juni? Volgens experts uit het veld is de waarde van de training en de oefening gelijk aan het tienvoudige van je deelname aan FERM. Directe value for money dus! | Lees meer op ferm-rotterdam.nl/cybernautics

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht