Storage Spoofing
News 9 januari 2020

Storage Spoofing: diverse nieuwe incidenten en fraudefeiten

In de voorbije maanden zijn opnieuw diverse ondernemers in het Rotterdamse havengebied getroffen door voorvallen van storage spoofing. Vlak voor de kerstvakantie kwam er een zaak aan het licht waarbij een slachtoffer voor ruim 100.000 euro gedupeerd raakte, door een aanbetaling te doen op een in Rotterdam aangeboden voorraad die in de praktijk niet bleek te bestaan. Ook werden er twee deals, waarbij maar liefst 70 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid was, net op tijd gestopt. 

Incidenten met storage spoofing gaan om ongelofelijke bedragen, en er is helaas te vaak succes. Uiteraard werken we samen met de politie om deze vorm van oplichting aan te pakken. Later deze maand gaan we bij ze op bezoek om je meer tekst en uitleg te kunnen geven over de actuele ontwikkelingen. Wie nog niet bekend is met het begrip Storage Spoofing verwijzen we graag naar onderstaande alinea, en naar de artikelenreeks op ferm-rotterdam.nl/storage-spoofing.

Over Storage Spoofing

Storage Spoofing is een verzamelterm die we bedacht hebben voor alle vormen van verkoop van niet-bestaande opslagcapaciteiten en voorraden van grondstoffen en materialen in terminals in het Rotterdamse havengebied. 

De doelgroep van deze variant van fraude zijn in de eerste plaats de (inter)nationale bedrijven die in het havengebied opslag hebben óf zoeken en alle potentiële kopers van de handel die onder valse voorwendselen vanuit die terminals aangeboden wordt, maar in de praktijk niet blijkt te bestaan. Daarnaast zijn bedrijven die zelf opslagterminals in het havengebied hebben potentieel slachtoffer van deze vorm van fraude, omdat hun naam en netwerk door cybercriminelen misbruikt kan worden.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/storage-spoofing.

 

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF