VPN-verbinding

Webwereld test beste VPN-diensten van 2018

- 8 February 2018

We weten dat mobiel internet via een gratis wifi-netwerk nooit de voorkeur heeft, en dat je bij een HTTP-omgeving altijd extra op moet letten. Een tip die we vaak geven voor veiliger internetgebruik, ook op kantoor of thuis, is werken met een VPN-verbinding. 

VPN

Een VPN- of Virtual Private Network-verbinding versleutelt je internetverkeer, om te voorkomen dat buitenstaanders zomaar toegang kunnen krijgen tot de informatie die je verstuurt of ontvangt. Je kunt daarmee overal veilig en anoniem internetten, ook op een openbare wifi. Voor wie nog niet bekend is met VPN, is er een handig stappenplan van de Consumentenbond.

Webwereld VPN-test

Een VPN moet je internetverbinding dus privé en veilig(er) maken. Maar dat blijkt in de praktijk bepaald geen garantie. Er is namelijk heel wat op de markt tegenwoordig, en niet alles is even betrouwbaar. Gelukkig heeft online computermagazine Webwereld een test uitgevoerd met als resultaat de 5 beste VPN-diensten van 2018. De focus lag uiteraard op beveiliging en privacy, maar ook op bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid.

De winnaar en de nummer twee hebben we alvast overgenomen, het gehele artikel lees je hier.

Beste allround: Mullvad
Kosten: 5 euro per maand / 60 euro per jaar

Goede tweede: Cyberghost
Kosten: 4 tot 8 euro per maand / 50 tot 80 euro per jaar