Whitepaper: Smart Port & Smart Container
News 16 mei 2019

Whitepaper: Smart Port & Smart Container

De containerindustrie is aan het veranderen. Om een betrouwbare supply chain te kunnen blijven garanderen, zullen alle ketenpartners op deze veranderingen moeten inspelen. Digitalisering en een gedeeld inzicht in gegevens spelen daar een belangrijke rol in. Daarom heeft Havenbedrijf Rotterdam samen met partners in de markt een nieuw Internet of Things-platform ontwikkeld en wordt er geëxperimenteerd met slimme containers.

Data en digitalisering vormen een integraal onderdeel van de moderne supply chain, ook in de containerindustrie. Of we het nu hebben over het optimaliseren van de transportplanning, douaneaangiften of samenwerking om de betrouwbaarheid in de keten te verhogen; beide concepten zijn inmiddels onmisbaar geworden. Idealiter is alle informatie in real-time beschikbaar voor alle schakels in de keten. Het IoT-platform maakt het mogelijk om de juiste strategische beslissingen te maken, kosten te besparen, processen te optimaliseren en de concurrentiepositie te versterken. 

Om meer inzicht te geven in het IoT-platform en de rol van de slimme container heeft het Havenbedrijf een whitepaper getiteld 'Smart port and smart container make supply chain more efficient' gedeeld, te downloaden via deze link.

Je vindt daarnaast meer informatie over het Container 42 innovatie- en onderzoeksplatform op deze website.

VIND FERM OOK OP TWITTER | LINKEDIN | FACEBOOK