Grotere efficiëntie, minder verspilling, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en meer hernieuwbare energie: het zijn een aantal van de voornaamste doelen van de energietransitie. Maar voor die transitie is ook een smart grid nodig om vraag en aanbod af te stemmen en dat geeft nieuwe uitdagingen in digitale veiligheid. Daarom doken we op 28 september in het FERM Port Cyber Café met een vijftal experts in deze actuele vraagstukken rond de energietransitie.

Digitalisering en de energietransitie

Maakt slimmer en energievriendelijker ook kwetsbaarder? In de overgang naar een nieuw energiesysteem voor de lange termijn zijn de kansen en uitdagingen van digitalisering sterk aanwezig. Aan tafel bij vaste presentator Chris daarom diverse stakeholders: Jasper Nagtegaal van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Maarten Goet van Wortell, Luisella ten Pierik van Stedin, Sjoerd Peerlkamp van Secura én Bas Janssen van Deltalinqs, om de huidige en toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen te bespreken.

Tussendoor heeft Chris een presentatie gegeven over de zaak Solarman, waarbij een miljoen omvormers van zonnepanelen online te hacken waren. Tot slot was er aan het einde van de bijeenkomst een mooie primeur voor ons nieuwe boek, Cyber aan de Maas – Digitale weerbaarheid in de Rotterdamse haven…

Je kunt de hele video nu terugkijken!

‘Ik hoop dat de Rotterdammers in de haven zién dat er rond dit onderwerp kwetsbaarheden zijn. Het is heel goed dat het technische verhaal zo op tafel komt, maar uiteindelijk moeten we het terugbrengen naar ons dagelijkse werk, en de menselijke maat, met als doel dat we onbewust bekwaam worden.’

Bas Janssen, Deltalinqs

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer updates en let op phishing mails. Gebruik MFA. En – voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven – sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen, vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen, en ondersteund kunt worden in de stappen richting NIS2.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode van 3 maanden verbonden.
Ook krijg je direct en zonder voorwaarden een voucher van 500 euro voor diensten uit ons portfolio.
Besluit je na 3 maanden om participant te blijven, dan krijg je 1/3 van de fee ook direct als voucher retour.

Vind FERM ook op LinkedIn

Deel dit bericht