Grotere efficiëntie, minder verspilling, minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en meer hernieuwbare energie: het zijn een aantal van de voornaamste doelen van de energietransitie. Maar voor die transitie is ook een smart grid nodig om vraag en aanbod af te stemmen en dat geeft nieuwe uitdagingen in digitale veiligheid. Daarom staat het komende FERM Port Cyber Café, op donderdag 28 september aanstaande, in het teken van de energietransitie.

Digitalisering en de energietransitie

Maakt slimmer en energievriendelijker ook kwetsbaarder? In de overgang naar een nieuw energiesysteem voor de lange termijn zijn de kansen en uitdagingen van digitalisering sterk aanwezig. Aan tafel bij vaste presentator Chris daarom diverse stakeholders: Jasper Nagtegaal van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Maarten Goet van Wortell, Luisella ten Pierik van Stedin, Sjoerd Peerlkamp van Secura én Bas Janssen van Deltalinqs, om de huidige en toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen te bespreken.

Ook zal Chris een presentatie geven over de zaak Solarman, waarbij een miljoen omvormers van zonnepanelen online te hacken waren.

Details online bijeenkomst

Datum: donderdag 28 september 2023
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur | Einde 17.00 uur.

Onze participanten en publieke partners worden weer apart uitgenodigd om fysiek aanwezig te zijn.

Sluit je aan bij FERM

Blijf alert. Installeer patches en let op phishing mails. Gebruik MFA. En -voor alle bedrijven in de Rotterdamse haven- sluit je aan bij FERM. Zodat je daarnaast ook acute dreigingsinformatie kunt ontvangen en vragen kunt stellen aan de vertrouwde community om je heen. Dat blijkt in de praktijk erg nuttig te zijn voor bedrijven van klein naar groot, van mkb (zonder eigen IT) tot aan de grote multinationals.

Kijk voor meer informatie op ferm-rotterdam.nl/lid-worden.
Aan deelname is altijd een kosteloze proefperiode verbonden.

Vind FERM ook op LinkedIn | Twitter

Deel dit bericht